Za sredu, 19. januar 2011. godine

BEOGRAD, 19. januara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili legalizaciji divlje gradnje, tekućim političkim i društvenim temama.

ALO - List se na naslovnoj strani bavi estradnim temama, a piše i o predanjima koja prate današnji praznik Bogojavljenje pod naslovom "Gladna 2011. čeka Srbiju".

BLIC - O legalizaciji bespravno izgrađenih objekata u tekstu "Legalizacija sto kvadrata 5.000 dinara". O još jednom pornografskom skandalu pod naslovom "Profesor pedofil snimao decu". O slučaju Šarić u tekstu "Šarićev baštovan prenosio miliona za kupovinu firmi".

VEČERNJE NOVOSTI - Za list govori bivši predstavnik Unmika na severu Kosova i Metohije Džerard Galuči: "Evropa shvatila grešku". O posledicama širenja virusa opake bolesti "Grip opet seje smrt". List istražuje kako ogromne migracije utiču na glavni grad Srbije "Srbija beži u Beograd!".

DANAS - Za list govori ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić: "Promenićemo akcize ako Evropa kaže". O primeni uredbe o vodenom saobraćaju u tekstu "Srbija zaustavila devet brodova". O spekulacijama da su jugoslovenski agenti ubili švedskog premijera Ulofa Palmea pod naslovom "Slučaj Ulof Palme iz hrvatske kuhinje". O situaciji u Tunisu u tekstu "Za sada mlaka podrška Zapada".

KURIR - Pod naslovom "Lobiranje za SPS u SAD košta 180.000 dolara", list piše koje sve stranke iz Srbije plaćaju američkim lobistima.

POLITIKA - O današnjeg glasanju Evropskog parlamenta o rezoluciji o evrointegracijama Srbije u tekstu "Uloženo osam amandmana na rezoluciju o Srbiji". O legalizaciji bespravno sagrađenih objekata pod naslovom "Za četvoročlana domaćinstva 99 odsto popusta za legalizaciju 100 kvadrata". O opasnosti od neeksplodiranih bombi posle NATO bombardovanja u tekstu "NATO bombe još prete".

PREŠ - O smrti petogodišnje Dijane Marinković u bolnici u Vranju u tekstu "Devojčica umrla od upale grla". O slučaju Nastić pod naslovom "I Amerikanci u šoku zbog drame Nastića!"

PRAVDA - "Helikoptere prodavali u delovima na otpadu", o hapšenju oficira Vojske Srbije zbog zloupotrebe vojne opreme. List prenosi i najavu predstavnika Bošnjačkog nacionalnog veća "Bojkotovaćemo 'Čiplićeve izbore'".

PRIVREDNI PREGLED - List piše o privatizaciji preduzeća Beograzadska autobuska stanica (BAS), u tekstu "Grabež oko akcija BAS-a". O tome da se odustalo od privatizacije velikih državnih sistema "EPS i Srbijagas ostaju državni".

Pogledajte još