Srbija ne poštuje sporazum sa Crnom Gorom

PODGORICA, 19. januara 2011. (Beta) - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin kritikovao je Srbiju da ne poštuje sporazum sa Crnom Gorom o izručenju optuženih za teška krivična dela i zatražio od vlasti u Beogradu objašnjenje zašto ne izručuju Crnoj Gori Veselina Vukotića, koji je u toj zemlji osuđen zbog ubistva.

"U ovom slučaju radi se o nepoštovanju međudržavnog sporazuma, što je neprihvatljivo", rekao je Kacin za podgorički Portal Analitika.

On je objasnio da je u vezi sa slučajem Veselina Vukotića u utorak zatražio objašnjenje od potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića, koji mu je kazao da nije upoznat sa tim slučajem i da je na Kacinovu intervenciju zatražio odgovor od nadležnih u vladi Srbije.

Crna Gora je u utorak zvanično zatražila od Srbije izručenje Veselina Vukotića radi izdržavanja dvadesetogodišnje zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog ubistva. Jelko Kacin je još rekao da se u slučaju Vukotić "izvode nekakvi trikovi sa privođenjem i puštanjem na slobodu" kako bi bila "ukinuta poternica Interpola".

Pogledajte još