SNS poziva građane na miran prostest

BEOGRAD, 19. januara 2011. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da će vlast pokušati da izazove nerede na mitingu koji će SNS organizovati 5. februara u Beogradu.

On je na konferenciji za novinare pozvao građane da na tom skupu na miran i dostojanstven način iskažu svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom u državi.

"Mi nećemo i ne želimo tuniski, petooktobarski, niti bilo kakav sličan scenario, povređivanje, nemire... Nezadovoljstvo možemo da iskažemo našim glasovima i našim brojem i promenimo vlast na taj način", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je zatražio od vlasti i da odgovori na pitanja i zahteve koje SNS postavlja već duže vreme "ozbiljnije nego što je odgovorio premijer Mirko Cvetković". "Očekujemo da saznamo ko je pljačkao izbornu volju u Boru, ko je ubica Ranka Panića, kakvi su dalji planovi sa Telekomom, kada i na koji način možemo da razgovaramo o vanrednim izborima u Srbiji i promeni medijske scene", kazao je Vučić.

Pogledajte još