S.O.S. Planeta Zemlja zove!

Nezavisna i savremena cirkuska inicijativa "Cirkusfera" u režiji Ivane Koraksić premjerno će izvesti 24. januara u 20 sati u Malom pozorištu "Duško Radović" predstavu "S.O.S. Planeta Zemlja zove".

Štule, svila, žongliranje, klovniranje,  uz dodatak slepstika, fizičkog teatra, sa svetlosnim instalacijama i animacijama, neobičnim objektima, živopisnim kreaturama: džinovskom bubom, letećim zmajem, skupljačem svetlosti, Dastinom i Žoržom i muzičarima-robotima deo su predstave "S.O.S.Planeta Zemlj zove".

Glavni akter predstavr je astronaut Zum Spase, koji na planeti Salvia treba da pronađe rešenje za katastrofu koja preti da uništi Zemlju i njene stanovnike. Drveće ne lista, cveće ne cveta, plodovi ne rastu, životinje umiru, vode za piće ima sve manje, čovečanstvo postaje sve ravnodušnije, fejsbukirano, prebukirano a čovek postaje sve sebičniji, zavidljiviji i pohlepniji.

Jesu li čudnovati stanovnici planete Salvia drugačiji? Postoji li spas za Planetu Zemlju i njene stanovnike Zagađivače?!
Hoće li Zum Spasa pronaći spas na planeti Salvia?

"S.O.S. Planeta Zemlja zove" je predstava "Cirkusfere" -  nezavise, savremene cirkuske inicijative osnovane u Beogradu. Ova grupa okuplja mlade artiste koji poznaju veštinu žongliranja, manipulaciju objektima, akrobatiku, ekvilibrizam, tehniku klovna, ali i umetnike iz drugih oblasti: muzičare, grafičke dizajnere, švalje, reditelje...

Dramaturgija: Dušan Murić
Kostim i scenografija: Filip Jevtić, Antun Gverović i Ivana Lalević
Muzičari: Filip Jevtić i Antun Gverović
Cirkošvalja: Ivana Lalević

Izvođači: Vladana Erdeg, Milan Manić i Dušan Murić

IZVOĐENJA:  predpremijera 22. januar u 17h i 23. januar u 12h. Premijera 24. januar u 20h

 

Pogledajte još