NASTAVAK BORBE S PANDEMIJOM: Srbija donira još 100.000 evra za razvoj vakcine protiv Kovida-19

Na zajednički poziv predsednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen i organizacije "Global citizen", Vlada Republike Srbije donira dodatnih 100.000 evra za istraživanje i razvoj vakcine protiv Kovida-19.

Donaciju je u ime Vlade Srbije najavila ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović na današnjem video samitu pod nazivom "Globalni cilj: Ujedinjeni za našu budućnost" koji je inicirala predsednik EK Fon der Lajen.

Joksimović je tom prilikom podsetila da nakon nepuna dva meseca od izuzetno uspešne međunarodne donatorske konferencije koja je održana 4. maja u okviru Globalnog odgovora na koronavirus, kada je Srbija donirala dva miliona evra za razvoj vakcine, danas najavljujemo dodatnu pomoć u iznosu od 100.000 evra, saopštilo je resorno ministarstvo.

- U prethodnom periodu smo mnogo radili na oporavku naših privreda i na tome da osiguramo bezbednost naših građana. Posmatrajući stanje širom sveta, vidimo da ova pandemija nažalost nije blizu kraja, te je od ključnog značaja da ostanemo fokusirani i posvećeni - rekla je Jadranka Joksimović.

Ona je naglasila da nas napori poput globalne kampanje "Ujedinjeni za našu budućnost" kojoj se Srbija pridružila, podsećaju da nismo sami u toj borbi i da smo zajedno jači.

Izvor: Politika/Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još