Za četvrtak, 20. januar 2011.

BEOGRAD, 20. januara 2011. (Beta) - Beogradsi dnevni listovi na naslovnim stranama danas najviše pažnje poklanjaju usvajanju rezolucije o Srbiji i ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridrživanju (S S P) Srbija-EU u Evropskom parlamentu.

ALO - List se bavi sukobom u Teniskom savezu Srbije i prenosi optužne protiv aktuelnog predsednika Slobodana Živojinovića "Boba potrošio milion evra na finale Dejvis kupa". O visokim troškovima smeštaja ambasadorke Srbije pri misiji UNICEF u Parizu Zorice Tomić "Zorici traže stan godinu dana".

BLIC - O profesoru istorije uhapšenom zbog širenja dečje pornografije list piše pod naslovom "Pedofil iz stana osmatrao vrtić". "Nataša postaje asistent" - list piše da je pevačica Nataša Bekvalac dobila posao na univerzitetu Megatrend. O rezoluciji i ratifikaciji S S P u Evropskom parlamentu: "EU ostavlja šansu da se pregovora o podeli Kosova".

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Amfilohiju prete zatvorom" list piše da je mitorpolit crnogorsko-primorski Amfilohije na udaru tužilastva Crne Gore. Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin kaže u intervjuu "Ne verujem u uspeh dijaloga" dok predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar policije Ivica Dačić kaže: "Hoće da nas ruše".

DANAS - O prodaji Agripointa list piše pod naslovom "Zoran Drakulić napušta agrobiznis". Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković kaže u intervjuu: "Nećemo povući prijavu protiv Đelića". "Izbor Saveta i Veća od značaja za pristupanje EU" - list piše da Evropska komisija podržava Ministarstvo pravde u reformi pravosuđa. O ratifikaciji S S P i rezoluciji u Evropskom parlamentu: "Hapšenje haških begunaca jedini garant saradnje".

KURIR - List nastavlja da se bavi troškovima lobiranja pojedinih krugova iz Srbije u Americi i navodi da je Eparhija raško-prizrenska potrošila ogroman novac za lobiranje "Artemije i Vilovski plaćali Amere".

POLTIKA - "EP rafikovao S S P i usvojio rezoluciju o Srbiji" - list piše da su nepovoljni amandmani odbačeni ili ublaženi. O zbivanjima na unutrašnjoj političkoj sceni "Bez dogovora o rekonstrukciji vlade". O poseti kineskog predsednika Hua Đintaoa Vašingtonu objavljuje naslov "Ogroman interes povezuje Kinu i SAD".

PREŠ - O simbolima na registarskim oznakama "Stari grb na novim tablicama". O pravosuđu u Srbiji "Za prinudnu naplatu četiri miliona evra".

PRAVDA - "Nisam izdajnik i pljačkaš kasarne", prenosi list izjavu potpukovnika Vojske Srbije Zorana Stanića koji se sumnjiči za zloupotrebe vojne imovine. O odnosima političkih stranaka šef poslaničke grupe PUPS Momčilo Čolaković kaže "Moguća koalicija sa SNS".

PRIVREDNI PREGLED - Na naslovnoj strani list se bavi monetarnom politikom i prenosi prognoze guvernera Narodne banke Srbije Dejana Šoškića "Inflacija će rasti sve do jula". O planovima Nacionalne službe za zapošljavanje "Za zapošljavanje izdvojeno 5,5 milijardi".

Pogledajte još