POSEBNI USLOVI U BRIZBEJNU: Romana Panić će moći da se ulepšava i vežba u zatvoru

Romana Panić uhapšena je u Australiji sa verenikom Filipom M.  zbog pljačkanja bankomata, zbog čega je osuđena na 12 meseci kazne i trenutno se nalazi u zatvoru u australijskom gradu Brizbejn.

Na sajtu zatvora u kojem trenutno boravi Romana piše da se zalažu za poštovanje ljudskih prava i da je u skladu s tim i napravljen zatvor.

U ćelijama navodno borave najviše dve robijašice, u prostoru nalaze se kreveti, radni sto na kojem se nalazi televizor. Prostorija ima i drugi deo gde je mini toalet sa metalnom wc šoljom i lavaboom. Navodi se da su vrata u ćeliji su metalna sa malim svetlarnikom, a prozor sa rešetkama se nalazi u drugom delu.

Tokom noći svi su smešteni u svoje ćelije, dok preko dana mogu da koriste zajedničke prostorije kao što su kuhinja, dnevni boravak sa velikim televizorom, kantina za ručanje, biblioteka.

One navodno imaju mogućnost da treniraju u teretani, kao i da jedna drugoj sređuju frizure i rade ostale kozmetičke tretmane u salonu za ulepšavanje.

U zatvoru su dozvoljene posete dva puta tokom dana u trajanju od po sat vremena, a oni koji imaju preko 18 godina i žele nekog da posete moraju da se najave i dođu u korekcioni centar pola sata ranije, radi pretresa.

Navodi se i da posetiocima organizovan prevoz autobusom do zatvora. Pored žena koje su napravile zakonske prekršaje, u ovom centru smeštene su i migranti koji čekaju transport do druge zemlje.

Zatvor u Brizbejnu u državi Kvinslend sagrađen je u maju 1999. godine i ima 264 ćelije i podeljen je u dve smeštajne jedinice. Prva zona od 122 sigurne ćelije i 142 stambene ćelije.

Centar ima strukturirani dnevni program koji se sastoji od programa obrazovanja i stručnog usavršavanja koji pružaju mogućnosti za rešavanje problema ponašanja i sveobuhvatnog spektra aktivnosti osmišljenih da poboljšaju lični razvoj i samopoštovanje.

Izvor: Telegraf.rs/Kurir.rs
Foto: romanapanic/Instagram

Pogledajte još