Obezbediti minimum rada tokom štrajka

BEOGRAD, 20. januara 2011. (Beta) - Ministar prosvete Žarko Obradović u četvrtak je uputio pismo direktorima škola i načelnicima školskih uprava u Srbiji u kojem od njih traži da, u skladu sa zakonskim propisima, omoguće minimum rada tokom štrajka čiji su početak reprezentativni sindikati obrazovanja najavili za 28. januar.

"Minimum procesa rada za nastavnika je ostvarivanje obavezne nastave u trajanju od 30 minuta po času u okviru dnevnog rasporeda i obavljanje ispita, a za stručnog saradnika i vaspitača 20 časova rada nedeljno", precizira se u Obradovićevom pismu objavljenom na sajtu Ministarstva prosvete (www.mp.gov.rs).

Obradović će u petak sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata obrazovanja razgovarati o zahtevima i najavljenom štrajku.

U Ministarstvu prosvete agenciji Beta je rečeno da su na sastanak u 13 sati, u prostorijama Ministarstva finansija pozvani predstavnici četiri reprezentativna sindikata, a u pregovorima će učestvovati i ministarka finansija Dijana Dragutinović.

Pogledajte još