Zaposlenima u zatvorima jednokratna pomoć

BEOGRAD, 20. januara 2011. (Beta) - Zaposlenima u zatvorima u januaru i februaru biće isplaćena jednokratna pomoć od po 8.000 dinara, saopštio je u četvrtak Granski sindikat uprave, pravosuđa i policije "Nezavisnost".

Predsednik GSU "Nezavisnost" Slavoljub Anđelić rekao je Beti da je na sastanku u sredu postignut dogovor da se zaposlenima u zatvorima isplati jednokratna pomoć od po 8.000 dinara za januar i februar, a da će uredba o povećanju koeficijenta na zaradu biti "najverovatnije usvojena".

Kako je naveo, dogovor o isplati jednokratne pomoći postignut je sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pri Ministarstvu pravde Milanom Obradovićem.

Anđelić je istakao da je postignut i dogovor o budućim učešćima predstavnika u radu kolegijuma u zavodima i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija sa ciljem da sindikat da svoj doprinos u izradi podzakonskih akata i boljem statusu zaposlenih.

Zaposleni u zatvorima najavili su da će stupiti u štrajk 28. januara. Oni traže povećanje zarade za 30 odsto kroz izmenu koeficijenta u uredbi za obračun isplate plata zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i isplatu dodatka od 10.000 dinara za januar i decembar.

Pogledajte još