VSS dobio 60 miliona dinara

BEOGRAD, 20. januara 2011. (Beta) - Ministarka sporta Snežana Samardžić Marković i predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Velibor Sovrović potpisali su ugovor o budžetu za ovu godinu u vrednosti od 60 miliona dinara, 20 odsto veći od prošlogodišnjeg.

"Suma je 20 odsto veća od prošlogodišnje i zadovoljni smo što je u budžetu VSS važan. Dobili smo 60 miliona dinara za finansiranje redovnog programa, pa će se naša A selekcija na najbolji način pripremati za takmičenja. Cilj je plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine i kao kruna dugogodišnjeg rada – najsjajnija medalja", rekao je Sovrović na konferenciji za novinare.

Samardžić-Marković je rekla da pored ovog ugovora, Ministarstvo namerava da finansira i kampove za decu, stipendije i nacionalna priznanja.

Ona je istakla da će VSS dobiti i sredstva kroz program Olimpijskog saveza Srbije (OKS).

"Želimo da fokusiramo sredstva na kandidate za osvajanje olimpijskih medalja, a vaterpolisti su to bili i jesu. Budžet za sport je povećan ove godine, dobili smo 40, odnosno 50 odsto, zavisi kako računate. Sport je to zaradio. Očekujem medalje na olimpijskim takmičenjima, to nije pritisak već opravdano očekivanje, pošto su do sada naši sportisti to ispunjavali", rekla je ministarka.

Samardžić-Marković je istakla da se razgovaralo o lokaciji za centar za vaterpolo i odbojku.

"Mi smo hteli da predložimo da vaterpolo centar bude u sklopu fudbalskog u Staroj Pazovi, ali vaterpolisti predlažu Makiš. Nije samo reč o sredstvima, potrebni su urbanistički planovi", rekla je Samardžić-Marković.

Pogledajte još