Prosinečki ne izmišlja toplu vodu

Ostaće zauvek zapisano: Robert Prosinečki je debitovao u ulozi šefa stručnog štaba Crvene zvezde pobedom. Zeta je planirala da pokvari računicu legendi, ali je uz mnogo muka izvojevan trijumf pred prepunim tribinama stadiona u Golubovcima.

Rezultat (2:0) je samo za posmatranje iz tog ugla važan. Bila je to prva kontrolna utakmica crveno–belih posle deset dana uglavnom „suvog” rada, nije ni mogla da se očekuje igra za fudbalske sladokusce.

Nije nam bilo svejedno kojim će rezultatom da se završi utakmica. I prijateljske imaju takmičarski karakter, pa je dobro da smo pobedili i obradovali navijače – istakao je Prosinečki.

Čime ste još zadovoljni?

Voljom za pobedom i pristupom obavezama na terenu. Dan pre utakmice imali su tri naporna treninga, noge su im još teške. Taktički su dobro izgledali na terenu, iako nismo mnogo radili na tom planu.

Kakav je utisak ostavio Duško Tošić na štoperskoj poziciji?

Odigrao je korektno, može i bolje. U nekoliko situacija je zakomplikovao, pa smo ulazili u probleme. Radićemo da se greške ne ponavljaju, imamo dovoljno vremena da se potpuno upoznamo i dođemo do očekivanog nivoa. Važno mi je da vidim u očima svih igrača želju za radom i uspesima.

Evandro je, na momente, demonstrirao vrhunsku tehniku?

Nije to još Evandro kakvog očekujemo, ali je sigurno da ima kvalitet da bude veliko pojačanje.

Trifunović je izostao iz taktičkih razloga?

Igraće protiv Sutjeske, kao i Dragoljub Srnić. Šansu će dobiti i mladi golman Dmitrović. Pričekaćemo još sa Jeremićem, pošto je izašao iz perioda oporavka od teške povrede. Ima dovoljno utakmica da se svi iskažu.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još