NAJJAČI BORCI PROTIV CELULITA: Sedam namirnica istopiće "pomorandžinu koru"

Ishrana je veoma važna u borbi protiv celulita, a naučne studije potvrdile su da su neke namirnice efikasni borci protiv neprivlačne i uporne "pomorandžine kore".

Naime, stručnjaci tvrde da ove namirnice mogu pomoći u borbi protiv celulita i u izbacivanju nagomilane vode iz organizma, koja, između ostalog, dovodi do stvaranja celulita.

Posle zimskih meseci, kada smo se hranili jače i kaloričnije, došlo je do nakupljanja po nekog kilograma viška i čuvene "pomorandžine kore" od koje se svim ženama diže kosa na glavi. Sve to znači da je vreme da se pređe na zdravije izbore hrane, otpočne sa nekom vrstom fizičke aktivnosti, unosi dosta vode u organizam...

Ali, važno je znati da i među zdravim izborima hrane ima onih koji rade baš na vašem celulitu – odnosno, dokazano su efikasniji borci protiv njega od bilo koje druge hrane.

Nekoliko stručnjaka za časopis "New Beauty", izdvojili su sedam namirnica koje će vam pomoći u borbi protiv celulita. Iako nije lako osloboditi se dosadne "pomorandžine kore", ne odustajte. Probajte da uvrstite ove namirnice u svakodnevnu ishranu jer vam, pre svega, mogu samo olakšati i pomoći u celokupnom zdravlju organizma.

Suncokret

Semenke suncokreta, odličan su izvor vitamina E, kalijuma i cinka, ali su zapravo najbolje zbog velike količine vitamina B6 koji se, po rečima stručnjaka, pokazao fantastičnim u borbi protiv celulita. Ovi ključni sastojci pomažu u absorbovanju proteina i popravljaju tkivo, plus su diuretik, tako da dovode do smanjenja nadutosti i čine celulit manje vidljivijim.

Bobice

Kupine i borovnice pojačavaju proizvodnju kolagena i time utiču na kvalitet strukture kože – poboljšavaju njen tonus i teksturu. Takođe, prepuni su antioksidanasa koji pomažu u razgradnji masti koja je vezana mišiće. Na taj način se sprečava da se masnoća "gura" napred stvarajući grudvičast izgled tkiva.

Jabukovo sirće

Ovaj prirodni način izbacivanja toksina (izuzetno ukusan kao preliv za salatu), ublažava zadržavanje vode oko kukova i stomaka, rezultirajući smanjenim nadimanjem i celulitom. Izbacivanjem otrova iz organizma, detoksikujete jetru što dovodi do ravnoteže u proizvodnji estrogena, odnosno, daje dobre rezultate u smanjenju pomorandžine kore.

Ljute papričice

Verovatno se negde već čuli za benefite papričica u ishrani. Brojna istraživanja su pokazala čili papričice ubrzavaju metabolizam čak do 25 procenata nakon što ih pojedete, što poboljšava protok krvi, izbacivanje toksina i smanjenje masnih naslaga u vezivnom tkivu odnosno, smanjuje kvržice i izbočine.

Humus

Kao hrana sa niskim glikemijskim indeksom, humus je odličan za energiju a ne zadržavanje, što za posledicu ima manje masnih ćelija, smanjenu pojavu kvržica i izbočina i celokupno smanjenje celulita.

Kelp alge

Bogate fukoksantinom, jedinjenjem koje se nalazi u zelenim biljkama, alge zapravo pomažu telu da sagoreva masti. U stvari, pokazano je da jedenje alge može olakšatigubitak kilograma i kao rezultat toga smanjiti pojavu celulita.

Losos

Ne samo što omega-3 masne kiseline u ovoj super ribi pomažu u suzbijanju apetita i jačaju kožno tkivo, već je losos i pun antioksidanasa, koji razgrađuju masne ćelije u celulitu.

Izvor: Stil.kurir.rs/Objektiv
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još