Akcize izmeniti do 22. marta

BEOGRAD, 21. januara 2011. (Beta) - Srbija bi trebalo da izmeni zakon o akcizama do 22. marta da bi ga uskladila sa sporazumima Srbije i EU, izjavio je u petak potpredsednik srpske vlade Božidar Đelić.

On je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je dobio informaciju da je na tehničkom sastanku Evropske komisije zaključeno da se akcizama koje se primenjuju od početka ove godine krši Prelazni trgovinski sporazum i da očekuje da će u narednim danima Srbija dobiti i zvanično obaveštenje o tome.

"Ukoliko to bude tako, ne možemo biti u raskoraku da sa jedne strane želimo da budemo kandidat za ulazak i da počnemo pregovore, a da prihvatimo da ovaj ugovor koji trenutno imamo sa EU bude na bilo koji način kršen", izjavio je Đelić.

"Očekujem da po dobijanju mišljenja, naša vlada pristupi izmeni i dopuni ovog zakona i da se on brzo promeni. Bitno je da bude promenjen najkasnije do 22. marta ove godine jer je tad u Briselu godišnji komitet za razmatranje primene ovog sporazuma i sigurno da nije u interesu Srbije da se tamo konstatuje kršenje sporazuma", kazao je potpredsednik vlade Srbije.

Pogledajte još