Program integracija u EU ispunjen 81 odsto

BEOGRAD, 21. januara 2011. (Beta) - Vlada Srbije u petak je prihvatila Izveštaj Kancelarije za evropske integracije u kojem je navedeno da je Nacionalni program za integraciju Srbije u Evropsku uniju (NPI) u četvrtom tromesečju 2010. godine ispunjen 81 odsto, a u celini 74 odsto.

Od 117 propisa planiranih za usvajanje od oktobra do decembra 2010. godine, doneto je 95, dok je Skupština izglasala 12 zakona koje predviđa NPI, saopštila je Kancelarija za evropske integracije.

Vlada je, kako je navedeno u izveštaju, ispunila i 33 obaveze zaostale iz ranijih kvartala, dok su unapred ispunjene tri obaveze.

Pripremljeno je devet predloga zakona ili zakonskih izmena - o dobrovoljnim penzijskim fondovima, o platama u državnim organima i javnim službama, o sportu, o investicionim fondovima, o kontroli predmeta od dragocenih metala, o finansijskom lizingu, o privrednim društvima, o zabrani usavršavanja, proizvodnje i stvaranja zaliha bakteriološkog (biološkog) i toksičkog oružja i o njegovom uništavanju i o tržištu kapitala.

Vlada je od planiranih 16 propisa utvrdila šest, odnosno 38 odsto, dok su ministarstva od planiranih 85 podzakonskih akata donela 47 akata što je 55 odsto.

Pogledajte još