Bramerc najavio negativan izveštaj

BEOGRAD, 21. januara 2011. (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc najavio je u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta da će naredni izveštaj o saradnji Srbije biti negativan ako ona ne bude unapređena, saznaje Politika iz izvora u Briselu.

List u sutrašnjem broju navodi da je, prema rečima izvora koji nisu želeli da im budu objavljena imena, prošle nedelje u Evopskom parlamentu Bramerc izneo niz konkretnih primedaba na račun srpskih službi koje tragaju za preostalom dvojicom optuženika, Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

S druge strane, iz kancelarije glavnog tužioca Politici je rečeno da je potraga za preostalim optuženicima i dalje problematična i da se od Srbije očekuje da "intenzivira napore u potrazi za optuženima".

Izvor iz Brisela je rekao su među ključnim problemima brzina onih koji tragaju za Mladićem, kao i mali broj ljudi uključenih u potragu, što "onemogućava sveobuhvatnu i istovremenu potragu na više lokacija".

"Prema njegovim rečima, nekada prođe i po dva meseca dok potraga odreaguje na informaciju o mestu na kojem treba tražiti optužene, što ovima daje sasvim dovoljno vremena da promene lokaciju na kojoj se skrivaju", rekao je izvor iz Brisela.

aza/dar

Pogledajte još