Kozmetika za bolju prodaju

Generalni direktor Industrije motora "Rakovica" (IMR) Zoran Radosavljević izjavio je danas Tanjugu da su, prema njegovim saznanjima, namere nadležnog Ministarstva ekonomije i Agencije za privatizaciju da se, posle drugog neuspelog tendera, za to preduzeće raspiše i treći. 

- Sačekaćemo da prođe relativno kratak period od mesec i po dana, da sve organizujemo i s relaksirajućim uslovima tendera pokušamo da završimo ceo postupak - dodao je Radosavljević. On je kazao da se u IMR−u "sve vreme radi na poboljšanju generalne slike i povećanju mogućnosti kupovine".

- Između prvog i drugog tendera, završili smo sve za šta smo mislili da je u prvom tenderu bilo problem. Uradili smo socijalni program i "relaksirali" preduzeće, oslobađajući ga viška od 360 zaposlenih. S opštinom je izvršena razmena nekih objekata koji nisu ulazili u proces proizvodnje. Sportski centar predali smo na korišćenje, a zauzvrat dobili zemlju koja se vodila na opštinu, a koja je u krugu IMR-a - naveo je Radosavljević. 

Uz ocenu da se konkurentski položaj firme na afričkom i azijskom tržištu poboljšao, on je dodao da su sklopljeni i novi ugovorni aranžmani. 

- S Iranom smo ugovorili isporuku 2.500 motora u prvoj turi. Potpisali smo ugovore i s partnerima u Egiptu za isporuku 500 traktora - rekao je Radosavljević. Drugi tender za IMR, raspisan u julu ove godine, krajem prošle nedelje Agencija je proglasila neuspelim. Tendersku dokumentaciju otkupile su četiri firme, ali do krajnjeg roka za dostavljanje ponuda (9. novembra) nijedna je nije dostavila.

("Pregled")

Pogledajte još