Eurobank dodelila specijalne nagrade nastavnicima, učesnicima konkursa "Magija je u rukama nastavnika"

U proteklom periodu mnogi pojedinci i kompanije pružile su podršku najugroženijim kategorijama društva, a Eurobank je tokom ovih izazovnih vremena realizovala nekolikodruštveno – odgovornih projekata. Banka se među prvima odazvala pozivu UNICEF-a, donirajući 6 miliona dinara za nabavku neophodne medicinske opreme u cilju pružanja pomoći zdravstvenom sistemu i pacijentima obolelim od koronavirusa, i svojim aktivnostima pokazala šta znači biti solidaran, uz visok stepen odgovornosti – prema zaposlenima, klijentima, partnerima i zajednici u kojoj posluje.

Uporedo sa ovim inicijativama, Eurobank se na poziv NALED-a priključila konkursu za izbor najboljihprimera nastave na daljinu "Magija je u rukama nastavnika", u okviru koga je, kao pokrovitelj, dodelila dve specijalne nagrade. Ovaj konkurs Banka je podržala u želji da istakne nastavnike koji su primenili savremen i inovativan pristup u nastavi, i one koji su osmislili sadržaj kako bi svojim učenicima prilagodili i olakšali nastavu od kuće u vreme pandemije Covid-19.

Za interakciju sa učenicima nagrađena je Mirjana Stakić-Savković, nastavnica iz Filološke gimnazije u Beogradu za projekat Život po osamneastici – priče i pričanja iz doba korone u e-knjizi učenika na 11 jezika. Banka je nagradila i Mladena Šljivovića, nastavnika iz Gimnazije u Zaječaru za najbolji primer upotrebe digitalnih alata u nastavi zaprojekat Učenje kroz android igricu i onlajn eksperiment o radu nuklearnih reaktora.

Nastavnici su od Banke na poklon dobili laptop sa instaliranim softverom za čitanje e-knjiga. Prema rečima Dušana Mihailovića, člana Izvršnog odbora Eurobank, konkurs "Magija je u rukama nastavnika" pruža podršku obrazovanju, baš kao i društveno-odgovorni projekat "Škola kao nacrtana za Vas", koji je Banka pokrenula pre dve godine sa željom da obezbedi bolje uslove za učenje i rad u srednjim školama širom Srbije.

Ovaj projekat Eurobank realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Drago nam je što smo sada na poziv NALED-a pokrovitelji konkursa koji promoviše i nagrađuje najbolje primere nastave na daljinu. Nagradili smo nastavnike koji su tokom proteklog perioda primenili inovativan i savremen pristup u realizaciji nastave i odali im javno priznanje, imajući u vidu okolnosti u kojima su radili i težinu zadatka koji je bio pred njima - izjavio je Mihailović.

Konkurs "Magija je u rukama nastavnika" bio je namenjen nastavnicima i stručnim saradnicima svih osnovnih i srednjih škola u Srbiji koji su u proteklom periodu imali vodeću ulogu u osmišljavanju i izvođenju nastave na daljinu. Konkurs je izazvao veliko interesovanje, budući da je pristiglo 700 radova iz 269 osnovnih i 114 srednjih škola širom Srbije.

Konkurs su organizovali NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva "Connecting" u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Republičkim sekretarijatom za javne politike, i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još