SAVRŠEN MANIKIR ZA OVO LETO: Koji je najbolji oblik noktiju za vas?

Priuštiti sebi lep i kvalitetan manikir posebno je zadovoljstvo većini nas. Ali on sa sobom donosi i neke važne odluke – neophodna je odlučnost da biste dobili upravo ono što ste zamislili! Treba se odlučiti između gel-laka ili akrilnog manikira, za određenu boju, crtež ili dezena, a onda dolazi i najteži deo – da odaberete oblik noktiju. Ovo je veći problem nego što mislite, jer potrebno je pronaći oblik koji naglašava ne samo dužinu nokatne ploče već i oblik prsta i širinu nokta.

Da bismo vam pomogli da se odlučite za najbolji stil manikira za vaše dlanove, prenosimo vam savete stručnjaka za manikir – Elise Šel.

U nastavku sledi vodič kroz različite stilove noktiju, koji će vam, sigurni smo, pomoći da ovoga leta imate – baš savršen manikir.

Oblici noktiju:

Kvadrat

Ovaj oblik bez mekih ivica može da učini da vam ruke izgledaju zdepasto, ali odličan je odabir za one s kratkim noktima i uskom nokatnom pločom. Oštre ivice su tu mnogo izdržljivije od ostalih oblika noktiju i manja je verovatnoća da će se slomiti. Plus, ovaj manikir nije teško održavati.

Kvadrat s oblim vrhovima

Ovaj oblik sličan je prvom, ali su ivice mnogo blaže. Kockasti nokti s oblim vrhovima jednostavni su za održavanje i dobro izgledaju na kraćim noktima.

Ovalni nokti

Šel preporučuje ovalne nokte klijentkinjama koje smatraju da su njihovi prsti kratki ili bucmasti. Slično kao onim kvadratnog oblika, okrugli nokti imaju ravne strane, ali su na ivicama zaobljeni. Ovalni i badem oblik izdužuju vašu nokatnu ploču, a čine i da ona izgleda šire. Ovalni nokti su vrlo slični badem noktima, ali vrh je u ovom slučaju mekan i tup. Ovi oblici, naravno, pogodni su samo na dužim noktima. Ovaj oblik izgleda najbolje na širim nokatnim pločama, a savršen je i za nanošenje i crtanje različitih dezena po njima.

Badem nokti

Badem nokti su tanki sa strane i široki pri dnu, a sužavaju se na vrhu, pa tako stvarno podsećaju na badem. Ovo najbolje izgleda na srednjim do dugim noktima, a stvara iluziju dodatne dužine. Iako je vrlo lepog izgleda, ovaj oblik noktiju podložniji je pucanju. Kad se odlučite za njega, koristite gel-lak ili isprobajte akril za dodatno ojačanje.

Mačji nokti

Velika zabluda je da su badem nokti isto što i mačji. Nokti sa špicevima, pogotovo popularni među poznatim cicama, imaju mnogo više istaknut vrh. Osim toga, ovaj oblik nije moguće dobiti na prirodnim noktima, jer naši nokti nemaju dovoljnu jačinu da zadrže taj oblik. Ako želite da vam mačji izgled potraje, odlučite se za gel ili akril lak.

Trapez

Nokti u obliku trapeza slični su onim mačjim, ali sa četvrtastim vrhom. Ovaj stil najviše vole dame koje preferiraju duge nokte, a priznaćemo – cool je oblik ako želite da isprobate nešto drugačije. Trapezast stil možete nositi ako su vaši prirodni nokti dugi i čvrsti, ipak – i tada bićete sigurniji ako stavite akril.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još