Kraći časovi zbog štrajka prosvetara

BEOGRAD, 23. januara 2011. (Beta) - Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" počeće u ponedeljak štrajk skraćenjem časova na 30 minuta, a prema najavi čelnika sindikata štrajkovaće se u 350 škola u Srbiji.

Predsednik te sindikalne organizacije Tomislav Živanović rekao je da se naredne nedelje nastavljaju pregovori sindikata s Vladom i da će se "Nezavisnost", ako dogovor ne bude postignut, pridružiti potpunoj obustavi rada koju još dva prosvetna sindikata najavljuju od 28. januara.

Predstavnici Vlade Srbije i četiri reprezentativna sindikata obrazovanja nisu na razgovorima u petak postigli dogovor i nastaviće pregovore u ponedeljak ili utorak. U nastavku pregovora sa predstavnicima ministarstava prosvete i finasija prosvetari treba da do 10 sati u ponedeljak dostave proračun o tome koliko bi ispunjenje njihovih zahteva opteretilo republički budžet.

Štrajk zajednički organizuju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije, Granski sindikat "Nezavisnost", čiji su čelnici pozvali i četvrti - Sindikat obrazovanja Srbije, da u zajedničkom protestu dođu do ispunjenja zahteva.

Pogledajte još