Petković pobedila Šarapovu, novi rekord Federera

BEOGRAD, 23. januara 2011. (Beta) - Nemačka teniserka Andrea Petković plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3).

Petković je do pobede nad bivšom prvom teniserkom sveta došla za sat i 19 minuta igre, četiri puta iz sedam pokušaja je oduzela servis protivnici, koja je iskoristila jedinu priliku za brejk.

Nemačka teniserka je napravila samo devet grešaka, a Šarapova čak 30.

Petković, 33. na WTA listi, će u četvrtfinalu igrati protiv Kineskinje Na Li, 11. teniserke sveta, koja je pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:3, 6:3.

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije Švajcarac Rodžer Federer pobedio je danas Španca Tomija Robreda sa 3:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:3, 6:2) i 27. put uzastopno došao do četvrtfinala na nekom grend slem turniru. Njegova serija dobrih rezultata traje od 2004. godine.

Federer je tako izjednačio rekord Amerikanca Džimija Konorsa po broju uzastopnih četvrtfinala na grend slem turnirima.

Konors je do 27 četvrtfinala na grend slem turnirima došao izmedju 1973. i 1983. godine. On je za to vreme propustio 13 grend slem turnira zbog povreda ili zato što nije želeo da putuje u Australiju.

Federer će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Švajcaraca Stanislasa Vavrinke i Amerikanca Endija Rodika.

 

Pogledajte još