GLATKO I NEŽNO: Najbolji načini za uklanjanje dlačica sa tela brijačem

Depilacija brijačem ima svojih prednosti, naročito ako ste u žurbi. Ali, postupak mora da prija vašoj koži i pre i posle ratovanja sa dosadnim dlakama. Ukoliko i dalje niste sigurni koji način je najbolji za uklanjanje dlačica sa vašeg tela, evo male pomoći.

Depilacija nogu

Ma koliko da žurite, sređivanje nogu nikada nemojte da počinjete bez pene ili kreme za brijanje. Rizikujete da se posečete jer brijač teže “klizi”, a možete da “zaradite” i efekat ,,šmirgle”. Ne želite da dodirnete takvu kožu, zar ne? Iz higijenskih razloga važno je naglasiti da nikako ne treba koristiti tuđe brijače, makar to bio i vaš dečko. I da, najbolje je “srediti” noge odmah posle tuširanja, dok su folikule otvorene. Posle brijanja nanesite blagu kremu koja će umiriti kožu. Brijač je i dalje najefikasnija metoda kada želite da se rešite kratkih dlaka.

Pazuh

Povratak prirodi koji se zagovara sa svih strana ne podrazumeva "šiške ispod miške", iako ih neke poznate dame nemilice reklamiraju. Nije baš lep prizor, a poseban problem su neugodni mirisi. Zato bi dlake sa tog mesta trebalo uklanjati svakog jutra, ali što nežnije, jer je koža pod rukom veoma osetljiva. Bilo bi idealno da poteze brijačem pravite u dva smera – prvo u smeru rasta dlake, da biste ih skratili, a zatim u suprotnom, za efekat glatke kože. Nemojte da nanosite antiperspirant odmah posle brijanja jer bi mogao da zatvori pore i izazove iritaciju.

Bikini zona

Ovo je regija u kojoj je svaka varijanta "dizajna" dozvoljena. Neke žene preferiraju originalan izgled uz minimalno sređivanje prepona, a neke vole brazilsku verziju, "nularicu". U svakom slučaju, kada je o bikini-zoni reč, postoje pravila koja moraju da se poštuju. Pre svega, brijač treba da bude oštar, i ne mešajte ga sa onima koje koristite za druga mesta na telu. Pre početka bilo bi dobro uraditi piling, a potom omekšati kožu losionom za tuširanje i naneti penu. Za postizanje savršene glatkoće savetuje se brijanje u suprotnom smeru od rasta dlaka, ali ukoliko imate osetljivu kožu, bolje je da "idete niz dlaku". Po završetku posla nanesite gel koji ima protivupalno i regenerišuće dejstvo.

Izvor: Hellomagazin.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još