Za ponedeljak, 24. januar 2011.

BEOGRAD, 24. januara 2011. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja dnevni listovi u Srbiji pišu o predstojećem zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i izveštaju o trgovini ljudskim organima na Kosovu izvestioca Dika Martija, i o drugim temama iz zemlje i regiona.

BLIC - "Kinezi formulu za stelt otkrili sa aviona oborenog u Sremu", kako su sremski seljaci pomogli obaveštajcima, povodom priče o najnovijem kineskom avionu napravljenom navodno uz pomoć američke tehnologije. Još jedna žrtva nesreće u Subotici: "Umro i treći mladić iz kobne ulične trke". "Do Federera oboriti još češkog džina", Novak Đoković na pragu polufinala Australijan opena.

VEČERNJE NOVOSTI - Politički sukobi unutar crnogorskog DPS-a se smirili, Svetozar Marović sada tvrdi, "Milo mi ne radi o glavi". Pozicija Srbije u Savetu Evrope posle izveštaja Dika Martija: "Država u senci zločina".

DANAS - Član Grupe država Saveta Evrope za borbu protiv korupcije Drago Kos: "Uvesti zatvorske kazne za političare". U intervjuu za list glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić kaže: "Opredelio sam se samo za stvaralaštvo".

POLITIKA - "Martijev izveštaj u centru pažnje SE", uoči rasprave u Savetu Evrope. "Srbija u šumi agencija", o broju agencija, zavoda ili drugih oblika javne uprave u Srbiji, broju zaposlenih u njima i sredstvima kojima raspolažu.

PREŠ - "Dinar najviše pao od svih evropskih valuta", piše list. Kućni savet protiv kučića: "Sto potpisa za jednog psa", povodom novih propisa u Novom Sadu.

tmo/dar

Pogledajte još