Skup o telekomunikacijama

U beogradskom Centru "Sava" danas se svečano otvara 15. telekomunikacioni forum "Telfor 2007", koji će trajati do 22. novembra. "Telfor 2007" imaće oko 30 autorskih sekcija i nekoliko studentskih, sa više od 200 radova i više stotina autora. 

U okviru skupa biće održano desetak posebnih i tehničkih prezentacija, kao i više od 20 komercijalnih prezentacija, tematskih izložbi i seminara. Na "Telforu 2007" će se raspravljati o funkcionisanju telekomunikacionih sistema, njihovoj izgradnji, eksploataciji i modernizaciji, kao i o politici razvoja. Na skupu će biti prikazani originalni istraživački rezultati i aktuelna dostignuća iz prakse, s posebnim osvrtom na domaća i strana iskustva. Rad ovogodišnje manifestacije pratiće više od 2.000 posetilaca. Organizatori "Telfora 2007" su Društvo za telekomunikacije, Elektrotehnički fakultet iz Beograda, kompanija Telekom Srbija, JP PTT saobraćaja Srbija i srpska−crnogorska sekcija i COM Chapter IEEE. Učesnici su uglavnom telekomunikacioni inženjeri, ali i ekonomisti, pravnici, menadžeri, operatori i drugi. Na taj način "Telfor" je forum u okviru koga se razmatraju sva relevantna pitanja telekomunikacija: tehnička, razvojna, regulatorna i ekonomska, pitanja proizvodnje opreme, usluga, servisa i funkcionisanja sistema. 

U toku "Telfora" organizuju se: plenarne sednice s predavanjima po pozivu, preko 20 autorskih sesija s autorskim radovima iz različitih oblasti telekomunikacija, sesije s radovima studenata redovnih studija, stručni seminari za afirmisane stručnjake, obrazovni seminari za mlade stručnjake i studente redovnih i postdiplomskih studija, specijalne prezentacije vodećih internacionalnih i domaćih telekomunikacionih kompanija, prezentacije novih stručnih knjiga, izložba telekomunikacionog hardvera, softvera, sistema, prateće opreme i usluga, tematske rasprave, panel diskusije i okrugli stolovi u vezi s aktuelnim temama, stručne i komercijalne prezentacije kompanija, prezentacije profesionalnih udruženja, profesionalni skupovi, konferencije za štampu, prijemi itd.

("Pregled")

Pogledajte još