Nominacije za Zlatne maline

LOS ANĐELES, 24. januara 2011. (Beta) - Filmovi "Poslednji vladar vetrova" i "Sumrak saga: Pomračenje" nominovani su u ponedeljak u devet kategorija za Zlatne maline, nagrade koje se dodeljuju najgorim filmskim ostvarenjima, preneo je Holivud riporter.

Režiser M. Najt Šjamalan nominovan je za najgoreg reditelja s filmom "Poslednji vladar vetrova". To ostvarenje će se nadmetati između ostalog i u kategorijama najgori film, najgori rimejk, najgori scenario i najgori glumački ansambl.

Film o vampirima "Sumrak saga: Pomračenje" doneo je nominacije glavnim glumcima - Kristen Stjuart, Robertu Patinsonu i Tejloru Lotneru - koji će se takmičiti pojedinačno ali i grupno za Zlatnu malinu. "Pomračenje" je u trci i za nagradu za najgori film za koju su nominovani i "Vampires Suck", "Seks i grad 2" i "Lov na bivšu ženu".

Dženifer Aniston ("Lov na bivšu ženu"), Majli Sajrus ("The Last Song"), Megan Foks ("Džona Heks"), Kristen Stjuart i glumice iz filma "Seks i grad 2" nadmetaće se za nagradu za najgoru glavnu glumicu. U konkurenciji za najgoreg glavnog glumca su Džek Blek ("Guliverova putovanja"), Džerard Batler ("Lov na bivšu ženu"), Ešton Kučer ("Slatkiš i ubica" i "Dan zaljubljenih"), Tejlor Lotner i Robert Patinson. Imena dobitnika Zlatnih malina biće poznata 26. februara, veče pred dodelu Oskara.

Pogledajte još