Atelje "Tres"

Pored butika, u svetu, a poslednjih godina i kod nas, sve su popularniji šou rumovi i ateljei. To su mesta zatvorenog tipa, uglavnom u stanovima, a ulazi se isključivo preko preporuke. Upravo u jednom takvom smo i mi bili, pa vam prenosimo utiske.

U najfrekventnijoj ulici, koja nosi ime kralja Aleksandra, nalazi se prostran stan. Dovoljno je da zazvonite i utonete u carstvo modela. Atelje "Tres" su pre pet meseci otvorile modne dizajnerke Aleksandra Ivanović i Tijana Žunić. Ovim poslom bave se već dve godine, a mogu da se pohvale da su za kratko vreme uspele da otvore svoje predstavništvo u Njujorku. Imale su pozive sa beogradske Nedelje mode, ali se još nisu pojavile jer, kako kažu, ima vremena, budućnost je tek pred njima.

U junu su predstavile letnju žensku kolekciju, a ovom prilikom - žensku kolekciju za jesen/zimu 2007/08 i, po prvi put, i mušku kolekciju. Ni same ne znaju šta da očekuju i kakve će reakcije biti. Ipak, među gostima je bilo više muškaraca, koji su se bez blama presvlačili i stalno ogledali, procenjujući kako im šta stoji. Po tome bih rekla da će kolekcija biti i te kako prihvaćena.

Ono što je interesantno za ovakva mesta jeste da se kolekcije ne predstavljaju modnom revijom, već je sve okačeno na vešalicama ili plastičnim lutkama. Po principu - priđeš i pogledaš.

Materijali s kojima su radile su prirodni, prednjače pamuk, vuna i svila, a boje i krojevi su veoma svedeni. Ljubičasta boja je totalni trend sezone, a kostimi i haljine su u crnoj i crvenoj boji, sa srebrnim detaljima. Za muškarce su izabrale crna, siva i braon odela, s dodacima plave, crvene i bele.

Uz koktele i haus muziku, gosti su mogli da probaju modele, naruče odgovarajući broj izabrane haljine ili kaparišu zimski kaput. Atelje je zatvorenog tipa, a zamišljen je tako da dođete, popijete kafu, dobijete savet, pogledate izložene modele, probate, a možda nešto i kupite.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još