Lav na tanjiru

Restoran "Boca" u Arizoni u svoj neobicni jelovnik koji sadrzi meso kengura, aligatora, losa, pitona i kornjace,  od 16. februara uvrstiće i meso afričkog lava. Oni  već 6 meseci, svake srede, služe neki od egzotičnih takosa, kojih ima ukupno 17. Uz takose nude i preko 40 vrsta tekila.

"Do sada smo probali sve do cega sam mogao da dođem. Trudimo  se da svake srede ponudimo nešto malo drugačije" - rekao je vlasnik restorana Brajan Mazon za list "Arizona Dejli Star" 

Na pitanje da li protivzakonito ubijate lavove, rekao je da dobio nekoliko takvih pitanja, ali dodao i to, da su mu već sada neke mušterije rezervisale sto da probaju novi specijalitet.

Propisi Administracije za hranu i lekove, na ovo pitanje odogovaraju da - jeste dozvoljeno, ako je razlog ishrana i ako se ne radi o vrsti koja je ugrožena. Afrički lav je vrsta koja jeste u opadanju ali se ne smatra ugroženom.

Vest o inovacijama u gastronomskoj ponudi svog restorana vlasnik je objavio na zvanicnoj facebook stranici restorana Boka , što je izazvalo buru različitih reakcija: dok su neki  besni i ogorčeni, drugi jedva čekaju da probaju meso "kralja zivotinja"

Cena lavljeg takosa biće - 8,75 dolara.

Tekst: Marija Milenković

  

Pogledajte još