Orlovi ne razmišljaju o teorijskim šansama

MALME, 24. januara 2011. (Beta) - Rukometna reprezentacija Srbije ostala je bez medalje na Svetskom prvenstvu u Švedskoj, a skoro sigurno i bez kvalifikacija za Olimpijske igre 2012, tako da selektor Veselin Vuković i ne razmišlja o teorijskim mogućnostima.

Srbija u utorak igra protiv Argentine i potrebno je da pobedi sa ogromnom razlikom, ali i da se pogode drugi rezultati da bi "orlovi" došli do pozicije koja vodi u kvalifikacije za Igre u Londonu.

"Ne mogu da govorim igračima da idu na pobedu od 20 razlike. Prvo, kako se spremiti da nekog pobediš tolikom razlikom? To nije ozbiljno. Treba da pokušamo da odigramo najbolje što možemo i vidimo za koliko je to dovoljno", rekao je danas Vuković novinarima u Malmeu.

"Ako se bude ukazala šansa, naravno da ćemo pokušati da je iskoristimo", dodao je on.

Selektor je rekao da su igrači svesni da su mogli više da urade.

"Momci mnogo pričaju o ovome šta se dešava, žao im je. Počinju polako da traže razloge za neuspeh i da u tom traženju počinju od sebe, a ne od drugih, kako je bilo ranije. Naravno, preuzimam deo odgovornosti", rekao je Vuković

On nije želeo da analizira sasvim nastup u Švedskoj, al je rekao da je pomak napravljen.

"Možda možemo i da pogoršamo utisak do kraja takmičenja. Mnogo smo popravili igru u odbrani. Na nekoliko utakmica nam je falilo samopouzdanja u napadu da bismo uzeli još neki bod. Pravićemo dublje analize na kraju. Ovako mogu da kažem da je vidan pomak u odbrani i da smo dobili par igrača na koje se može računati", rekao je Vuković.

Utakmica protiv Argentine igra se sutra u gradu Lund i počinje u 20.15.

Pogledajte još