"Zenit" Vladana Nikolića na Sandensu

Film Vladana Nikolića “Zenit” jedan je od 118 filmova uvršćenih u program 27. Sandens festival nezavisnog filma u Park Sitiju, koji se trenutno održava u američkoj državi Juta.

Nikolićev film je futuristički triler u kojem se svet budućnosti prikazuje kao pustinja u kojoj obitavaju ljudi programirani da budu “srećni”. Glavne uloge igraju Piter Skanavino, Ana Asensio, Didije Flaman i Dejvid Tornton.

Festival u Park Sitiju, čiji je osnivač Robert Redford, zamišljen kao protivteža komercijalnim holivudskim filmovima koje proizvode veliki studiji, vremenom je prerastao u najveću i najprestižniju filmsku smotru u SAD, gde upravo predstavnici velikih studija dolaze da kupuju „umetnička“ ostvarenja za dalju distribuciju i tragaju za novim talentima.

Posebnost Sandesa je i to što sve veći broj afirmisanih glumaca igra u niskobudžetnim filmovima. Ove godine najsjajnija imena sa holivudske “A” liste, čiji će filmovi biti na Sandensu, su Al Paćino i Kevin Spejsi. Biće viđena i najnovija ostvarenja u kojima igraju Kejti Holms, Pirs Brosnan, Dženifer Koneli i Tobi Magvajer.

Na festival u Park Sitiju, koji traje do 30. januara, za konkurenciju je prijavljeno 10.000 filmova.

Izvor: 24 sata

Pogledajte još