Živojinović: Skupština legitimna, očekujem pobedu

BEOGRAD, 24. januara 2011. (Beta) - Predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Slobodan Živojinović rekao je da su svi komentari o navodnoj nelegitimnosti i nelegalnosti sutrašnje Izborne skupstine neosnovani.

Živojinović je objasnio da je sednica Skupštine zakazana u skladu sa odredbama Statuta, a "njenu legitimnost će dokazati prisustvo velikog broja delegata klubova".

Protiv ponovnog izbora Živojinovića je grupa ljudi koju predvodi otac naboljeg srpskog tenisera Novaka DJokovića, Srdjan.

"Interesantno, ona jos nije ni održana, a već je nelegitimna? A još tužnije od svega je da do dana današnjeg ne postoji kandidat kojeg žele da mi suprotstave. Zar toliko vredjaju inteligenciju, kako predstavnika klubova koji glasaju, tako i celokupne teniske i sportske javnosti. Zar očekuju da je dovoljno da na samoj Skupštini predlože nekog, a delegati brže bolje dignu ruke ", navodi sa u Živojinovićevom saopštenju.

Prvi čovek TSS podsetio je da u prethodnih mesec dana nije želeo da odgovora na napade druge strane, već je želeo da vodi pozitivnu kampanju i da teniskim klubovima i igračima predstavi svoj program.

"Kada su konačno shvatili svi ti dobronamernici našeg tenisa da i dalje uživam mnogo veće poštovanje u klubovima širom zemlje nego što oni mogu i da zamisle, a još manje da ga zasluze, i da imam unapred zajedno sa svojim programom mnogo više glasova nego što je potrebno i za prostu većinu, krenuli su komentari da Skupština nije legitimna", naveo je Živojinović.

On je otkrio da bi u slučaju pobede na Skupštini u Upravni odbor TSS trebalo da udju biznismeni Slobodan Vučićević (N.C.A Investment), Slobodan Petrović (Salford), Slavko Carić (ERSTE Banka), Djordjo Antelj (GEMAX), Dragan Lazarević (EKI Investment), Branislav Stojaković (Eurosalon), Srdjan Muškatirović i Vladimir Mrvić (Kapital Konsalting).

Predsednik UO ako pobedi Živojinović trebalo bi da bude još jedan biznismen, Toplica Spasojević.

"Do danas, moju kandidaturu su potpisom i pečatom podržala 72 kluba i dva regionalna saveza, koji raspolažu sa ukupno 399 glasova, što predstavlja apsolutnu većinu od ukupnog broja glasova u Skupštini. Kvalitet mog programa i ideje razvoja tenisa u naredne četiri godine, prepoznali su i visoki poslovni krugovi u Srbiji, čije će učešće u radu TSS biti od nemerljivog značaja", zaključuje se u saopštenju.

Skupština TSS održaće se sutra od 16 sati u Geneks impuls hali na Novom Beogradu.

Pogledajte još