Prosinečki: Igrači me nekad ne razumeju

Posle dva test meča na crnogorskim pripremama novi šef struke crveno – belih Robert Prosinečki nije mnogo bliži slici, koju želi da vidi na prvenstvenoj premijeri protiv Smedereva, ali razlozi za širok osmeh i neskriveni optimizam postoje.

Oni ne leže u podatku da su Koroman i društvo ostvarili dve pobede uz gol razliku 5:0, već u činjenici da je odnos svakog pojedinca bio maksimalan u oba meča.

- Bez obzira što se za ovakve utakmice kaže da je rezultat najmanje bitan uvek je dobro pobediti. Nevažno je ni ko je rival, ni u kom sastavu igraš, pobede su važne za samopouzdanje. Za mene je ipak u ovom trenutku najvažnije da sam video pomak u igri, baš onakav kakav sam hteo.Uz to ponašanje i htenje su u svakom momentu bili na potrebnom nivou. Dešava se da igrači ne razumeju pojedine taktičke zamisli i to je normalno, ali je važnije što je angažman maksimalan – podvlači strateg Zvezde Robert Prosinečki.

Za razliku od utakmice sa Zetom protiv Sutjeske nisu svi fudbaleri dobili priliku za dokazivanjem.

-Mikić je bio povređen nekoliko dana, dok Jeremića još čuvam pošto je izašao iz duge pauze prouzrokovane teškom povredom. Adi će igrati protiv Grblja, kao i Borha, koji je posle mučenja na startu priprema došao sebi.

Pozicija štopera, tačnije neophodnost jačanja ovog mesta je i dalje glavna tema u svim pričama Prosinečkog, njegovih saradnika i sportskog menadžmenta kluba. U drugom poluvremenu meča sa Nikšićanima verovatno i prvi put u karijeri na poziciji centralnog defanzivca zaigrao je kapiten Pavle Ninkov.

- Ninkov je još jednom pokazao da zaslužuje da nosi kapitensku traku. Mogu da budem zadovoljan njegovom partijom, pokazao je veliku želju i sjajnu motoriku. Rano je da pričamo o tome da li bi Ninkov tokom proleća mogao da ostane na toj poziciji, pošto sam ga na delu video samo 45 minuta. Tu su još Tošić, Adi, Đorđević i Mikić kada se oporavi.

Želja za angažovanjem štopera nije smanjena ni posle improvizacije sa kapitenom na toj poziciji.

- Da se razumemo, nije meni potreban štoper samo da igra, potreban mi je igrač za pojačavanje konkurencije. Želim da u Antaliji za svaku poziciju imam po dva igrača – kategorično je završio priču šef stručnog štaba Crvene zvezde Robert Prosinečki.
(old_image)
Pas igra za pohvalu

Odmah po dolasku na kormilo Crvene zvezde Robert Prosinečki je najavio da će značajnu pažnju posvetiti ubrzanju igre. Dodavanja „ u rikverc“ su strogo zabranjena, a rezultat tih zamisli dobro se video i na utakmicama sa Zetom, odnosno Sutjeskom.

- Raduje me to što smo non stop u igri, nema stajanja. Mislim da smo protiv Sutjeske fenomenalno odradili segment pas igre, za svaku pohvalu. To je nešto čime sam prezadovoljan – ne krije Prosinečki.

Opuštanje samo u hotelu

Posle nekoliko paklenih radnih dana, a uoči današnja dva treninga Robert Prosinečki je
u ponedeljak
igračima dao voljno i mogućnost da konačno malo predahnu.

Slobodan dan se ipak odnosio samo na teren, ne i na slobodu kretanja, pošto su igrači bili u obavezi da se pojave na ručku i večeri, tako da praktično nisu mogli da napuštaju Budvu.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još