POVREMENO SE DRUŽIMO: Slaven Došlo progovorio o odnosu sa koleginicama van snimanja i kamera

Za vrlo kratko vreme Slaven Došlo uspeo je da nađe svoje mesto u svetu kinematografije. Uspešno ređa uloge u domaćim serijama, ali ovog puta se otisnuo i van granica Srbije. Već drugu sezonu snima seriju "Crno-bijeli svijet", koja je jedna od najgledanijih u prethodne četiri godine u Hrvatskoj.

On igra Uninog dečka, čija je majka Jagoda, koju tumači Anica Dobra, pa sa njom deli dosta kadrova. Kako ističe, zadovoljstvo je snimati scene sa jednom od najboljih i najlepših glumica nekadašnje Jugoslavije.

- Velika mi je čast što delim kadar sa Anicom. Anica je jedna od onih koleginica koje ti daju prostora i podršku da uradiš onako kako najbolje osećaš i umeš. Ona je duhovita i sve joj ide vrlo lako i divno je sarađivati sa takvom osobom - kaže za domaće medije Slaven pa otkriva kako njegov lik u novoj sezoni funkcioniše.

- To je serija koja se emituje već dosta dugo. Moj lik se pojavio u prošloj sezoni, gde, u skladu sa jugoslovenskim vremenom, u Sarajevu upoznaje Unu, jednu od protagonista, i ludo se zaljubljuje u nju. Žile je mladi glumac iz Beograda, sa osmehom u očima i ogromnim snažnim entuzijazmom kojim pristupa životu. U novoj sezoni pratimo njihov zajednički život i sve probleme koje nosi - otkriva Slaven.

Na pitanje da li ima vremena da se posle snimanja serije druži sa kolegama, pre svega sa Anicom Dobrom i Zoranom Cvijanovićem, Slaven odgovara:

- Naravno da se povremeno družimo, iako je doduše to najviše na setu jer snimamo ceo dan pa svi želimo da se dobro odmorimo posle toga.

Da je dobro oprobati se i van granica Srbije i videti kako filmadžije rade i na nekoj drugoj teritoriji svestan je i sam Došlo. Koliko će mu ova uloga uticati na karijeru, za sada sa sigurnošću ne može da potvrdi.

- Videćemo. Mene svakako raduje i jako volim da igram Žileta. Isto tako, divno je igrati i za neku drugu publiku - naglasio je on pa uporedio snimanje kod nas i u Hrvatskoj.

- Čini mi se da ljudi tamo imaju više vremena za planiranje i strpljenja na samom snimanju, a i honorari su veći. Doduše, moguće da je to ono, trava je uvek zelenija kod komšije. Volim celu ekipu na ovoj seriji i ima nečeg jako zabavnog u tim našim kvazirazlikama i šalama na taj račun - smatra on.

Iako je često u medijima, Slaven je ranije rekao da mu s jedne strane prija popularnost, a s druge ne prija izloženost, pa su mu domaži mediji postavili pitanje  da li to znači da ne može u potpuno da se opusti.

- Mislim da je to samo posledica načina izveštavanja i nepoverenja, cinizma i podeljenosti u društvu. Verovatno tu ima i toga da želim u potpunosti da objasnim stvari koje mislim i osećam, a znamo da se pažnja svodi na petnaest sekundi Instagram storija, a diskusija na lajk. A možda sam samo lenj da se objašnjavam i ostavljam utiske, dok mi paralelno nešto ne da mira.

Pogledajte još