Jovanović: Težak posao protiv Efesa

BEOGRAD, 25. januara 2011. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je da ekipa u dobroj atmosferi dočekuje turski Efes Pilsen u utakmici u kojoj želi da popravi loš utisak iz prvog kola Top 16 faze Evrolige u Madridu.

"Efes je jako dobro ekipa, drugačija u odnosu na prošlu sezonu kada nisu ni stigli do Top 16 faze. Doveli su Velimira Perasovića za trenera, imaju po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Igraju agresivno i čeka nas težak posao. Hoću da popravimo utisak iz utakmice protiv Reala. Želimo da odigramo dobro pred domaćim publikom", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je u prvom kolu Top 16 faze ubedljivo izgubio od Reala, dok je Efes Pilsen savladao italijanski Montepaski.

"Atmosfera u ekipi je veoma dobra, kao i uvek. Protiv Reala smo samo 15 minuta igrali dobri, za razliku od prošlog vikenda kada smo jakom odbranom dobili Olimpiju u Jadranskoj ligi", kazao je Jovanović.

Trener crno-belih dodao je da ne sprema posebnu taktiku za najboljeg strelca Efes Pilsena Igora Rakočevića.

"Spremio sam (Dragana) Milosavljevića za njega. Šalim se... Efes je takva ekipa u kojoj kad zaustavite jednog igrača, uvek može da se razigra neko drugi. Nije samo Igor opasan", naveo je Jovanović.

Krilni košarkaš Partizana Jan Veseli rekao je da će crno-beli učiniti sve da dodju do pobede i da ostanu u trci za plasman u
četvrtfinale.

"Očekuje nas vrlo teška utakmica, nadam se da ćemo na terenu ostaviti što bolj utisak. Svakako ćemo u meč ući veoma borbeno I motivisano", zaključio je Veseli.

Utakmica drugog kola G grupe Evrolige Partizan-Efes Pilsen igra se sutra od 20.45 u Beogradskoj areni.

Pogledajte još