ODRŽITE STRAST: Pet koraka do boljeg seksa

Seks je jedan od ključnih delova veze ili braka, a ponekad je uz užurbani tempo i stresan način života teško održati strast pod čaršavima. Srećom, stručnjaci za seks otkrili su za "Huffington Post" pet pravila uz pomoć kojih će vaš seksualni život ostati uvek živahan i uzbudljiv.

Dovoljno vremena - Obezbedite vreme samo za vas dvoje. Ponekad zbog dece i obveza parovi zaborave da "izlaze" sami. Povremeno priuštite sebi izlazak samo s partnerom nakon kojeg će uslediti seks, bez straha da vam neko upadne.

Pravi fokus - Usredsredite se na ono što vas uzbuđuje kod partnera, a ne na ono što vam smeta. Stručnjaci za seks podstiču parove da se prisete šta ih je privuklo na partneru kako bi "osvežili" situaciju u spavaćoj sobi.

Prestanite da se upoređujete s drugima - Upoređivanje pogoršava situaciju. Imajte na umu da parovi koji su dugo zajedno imaju uspone i padove u seksualnom životu. Ako ste otvoreni, možete da iskusite nezamislive stvari, ali ponekad može da vam bude dosadno.

Shvatite važnost predigre - Nemojte zanemarivati predigru. Oralni seks, dodirivanje i druge vrste stimulacije predstavljaju veliki užitak, ali i stvaraju napetost za ono što sledi uskoro. Predigra čini seks zanimljivim i nepredvidivim, ali vas i opušta i priprema telo.

Učestalost seksa - Vodite ljubav jednom nedeljno. Parovi koji upražnjavaju seks bar jednom nedeljno, bolje su povezani i otvoreniji, kažu psiholozi. Međutim, ako jednostavno niste raspoloženi, stavite svoje osećaje na prvo mesto.

Izvor: Prva.rs/Metro-portal.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još