Za sredu, 26. januar 2011. godine

BEOGRAD, 26. januara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi su na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje posvetili usvajanju izveštaja Dika Martija u Savetu Evrope i izricanju presude ubicama Francuza Brisa Tatona.

ALO - O mladiću koji je ranjen u obračunu sa razbojnicima koji su pokušali da opljačkaju poštu u Novom Beogradu, list piše pod naslovom "Golim rukama sam krenuo na pištolj i... dobio metak!".

BLIC - O izveštaju Dika Martija usvojenom u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope za list govori britanski evroposlanik Majk Henkok: "Evropa priznala da je stvorila propalu tvorevinu Kosovo". O presudama ubicama Francuza Brisa Tatona u tekstu "Ubicama Tatona po 35 godina, huligani vređali i sudije".

VEČERNJE NOVOSTI - O izveštaju Dika Martija usvojenom u Savetu Evrope u tekstu "Istina jača od dželata!". O suđenju vođi radikala pred Haškim tribunalom pod naslovom "Šešelj slobodan 8. marta?". List piše i o presudi huliganima za ubistvo navijača francuskog Tuluza "240 godina ubicama Tatona".

DANAS - O štrajku prosvetara u tekstu "Nema popuštanja prosvetarima". O presudama ubicama Brisa Tatona pod naslovom "Četrnaestorici ukupno 240 godina zatvora".

KURIR - List na naslovnoj strani piše o terorističkom napadu i putnicima iz Srbije koji su zbog kašnjenja aviona izbegli tragediju na aerodromu Domodedovo: "Minuti ih delili od smrti u Moskvi". Starica koja je pokušala da opljačka menjačnicu kaže za list: "Nisam pljačkala, uterivala sam dug".

POLITIKA - O izveštaju Dika Martija usvojenom u Savetu Evrope pod naslovom "Marti: Euleks da istraži trgovinu ljudskim organima". Za list govori predsednica Skupštine Srbije povodom sastava srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope: "Tehnički je bilo nemoguće da menjamo članove delegacije". Obeležen "Sto sedmi rođendan Politike".

PRES S - O presudi ubicama Brisa Tatona u tekstu "Bez milosti za ubistvo Tatona". Povodom izveštaja Dika Martija usvojenom u Savetu Evrope pod naslovom "Euleks mora da istraži trgovinu organima". Sin povređenog Srbina u terorističkom napadu u Moskvi kaže "Bog mi je u Moskvi spasao oca, majku i sestru".

PRAVDA - "Evropa traži istragu o zločinima nad Srbima", naslov je teksta o usvajanju rezolucije Dika Martija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. "Srbiju tuži 5.000 ljudi sudu u Strazburu", o stanju u pravosuđu, a o presudi za ubistvo francuskog navijača "Optuženima 240 godina robije".

PRIVREDNI PREGLED - "PS Saveta Evrope usvojila rezoluciju Dika Martija", o odluci evropskih parlamentaraca. O potpisivanju ugovora za izgradnju Žeželjevog mosta u Novom sadu "Novi most za manje od tri godine".

Pogledajte još