Hrvatski glumac i pevač donirao frižidere za čuvanje lekova Covid bolnici u Surdulici

Fondacija „Flexitaian Society“ koja odnedavno funkcioniše u Srbiji, u Vranju, donirala je šest frižidera za čuvanje lekova i dve mašine za pranje sudova Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici, čiji se deo, odlukom Ministarstva zdravlja, nalazi u Covid sistemu.

Kako nam je rekao Frano Lasić, hrvatski glumac i pop pevač, jedan od osnivača i predsednik organizacije, ova donacija ukupne vrednosti 3.000 evra možda jeste prva, ali ne i jedina planirana.

- Imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se nalazi naše zdravstvo zbog aktuelne situacije u vezi sa virusom Covid 19, Fondacija je kao primarni cilj izabrala doniranje u oblasti zdravstva. Ova donacija predstavlja samo početak saradnje između Fondacije i ove bolnice, što je u razgovoru sa direktorom bolnice dr Kostićem i potvrđeno, kao i sa nizom drugih zdravstvenih centara u našoj zemlji - rekao je on.

Iz Fondacije „Flexitaian Society“, navode da su sada delovali urgentno, a da je njihova misija vezana za dalju podršku „zdravijem životu građana juga centralne Srbije“.

- Naš trenutni fokus podrške Fondacije u direktnoj je vezi sa podrškom zdravstvenim ustanovama na jugu Srbije u suzbijanju epidemije virusa Covid 19. Strateški planovi vezani su za dugogodišnji rad na projektima koji će se odvijati u skladu sa „Zelenim dogovorom“ EU, kao i na zaštiti životne sredine, načinima ishrane, te motivisanju ljudi da biraju zdrave izvore proizvodnje proizvoda u skladu sa zdravstvenim standardima, a protiv korišćenja proizvoda sa GMO poreklom – poručuju iz ove Fondacije, koja najavljuje kontinuirani rad na celom području Srbije.

Fondacija "Flexitarian society" želi da da svoj doprinos podstičući sve projekte koji vode ka daljem održivom razvoju ljudskog društva.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Wikipedia

Pogledajte još