Predsednica parlamenta: Kasno za promenu delegacije

BEOGRAD, 26. januara 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je iz Parlamentarne skupštine Saveta Evrope 10. januara stiglo obaveštenje da u sastavu stalnih delegacija mora biti bar jedna žena, ali da je tada bilo kasno za promene.

Đukić-Dejanović je dnevnom listu "Politika" od srede rekla da je obavestila predsednika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da se ne može u tako kratkom roku održati plenarna sednica parlamenta radi promena u sastavu delegacije koja učestvuje u radu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Upitana da li je predstavnik Srbije trebalo da učestvuje na sednici Komiteta Parlamentarne skupštine SE u novembru na kojoj je odlučeno da u delegacijama mora biti i žena, ona je rekla da pretpostavlja da predstavnik Srbije nije bio na toj sednici iz finansijskih razloga.

Na pitanje o blanko ostavkama, Đukić-Dejanović je rekla da su svi poslanici parlamentarne većine za ukidanje blanko ostavki i da veruje da tako misle i drugi poslanici. Đukić-Dejanović je navela da pitanje blanko ostavki mora biti rešeno ili u februaru na vanrednom ili u martu na redovnom zasedanju parlamenta.

Pogledajte još