Živojinović ponovo predsednik Teniskog saveza

BEOGRAD, 26. januara 2010. (Beta) - Dosadašnji predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović ponovo je večeras izabran na tu funkciju.

Živojinović je dobio 455 glasova delegata na sednici Skupštine TSS koja je trajala više od osam sati.

Grupa delegata koja se zlagala za smenu sadašnjeg rukovodstva, a koju je predvodio Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka, nije prisustvovala glasanju pošto je sednicu napustila oko sat vremena ranije.

Povod je bio izveštaj Nadzornog odbora koji je potpisao samo jedan od tri člana, koliko bi to telo trebalo da ima.

"Svako ostajanje na ovoj sednici daje legitimitet ovoj nezakonitoj skupštini", rekao je delegat Branislav Avramović, posle čega su Živojinovićevi protivnici napustili sednicu, ostavivši iza sebe prazne flaše, izgrickane semenke i kesice od raznih grickalica.

Grupa nezadovoljnih delegata koja je bila za smenu Živojinovića nije ipak ni u jednom trenutku predložila drugog kandidata, ali je sve vreme opstruisala sednicu.

Prvo je zvanični početak kasnio tri sata, koliko je delegatima toliko trebalo da utvrde kvorum, pošto su Živojinovićevi protivnici osporavali legitimitet same sednice, zbog navodnih nepravilnosti.

Skupština je zatim usvojila izveštaj o radu Saveza od 2006. do danas, na koji su nezadovoljni delegati takođe izneli brojne primedbe.

Najviše bure izazvalo je obraćanje Srđana Đokovića, koji je istakao da sadašnje rukovodstvo "nema pojma o tenisu" i "ne sme da se kiti uspesima najboljih srpskih takmičara", a većinu delegata nazvao je "poslušnicima" i "glasačkom mašinom".

Đoković je Živojinovića otužio da na turnirima navija protiv Novaka i da celu njegovu porodicu ogovara, a predsedniku Skupštine TSS Đorđu Antelju zamerio je što je Novaka Đokovića pre 10 godina "izbacio na ulicu iz teniskog kluba Gemaks".

Antelj je Đokoviću odgovorio rekavši da je to tačno, ali da je razlog tome što mu Srđan Đoković za dve godine koliko je njegov sin trenirao u Gemaksu nije uplatio ni dinar.

Skupština je za dvojicu potpredsednika TSS izabrala Radmila Armenulića i Miodraga Tomića, dok će Upravni odbor predvoditi Toplica Spasojević.

Pogledajte još