Stefana Veljković: Trijumfi rezultat ozbiljnog rada

BEOGRAD/NOVARA, 25. januara 2011. (Beta) - Srpska odbojkašica, igračica italijanskog Asistela Stefana Veljković izjavila je da se mlada ekipa u kojoj je sada polako uigrava i da su rezultat napretka tri pobede u nizu u prestižnoj Seriji A.

"Zahtevi kakve ima klub kao što je Asistel su zaista veliki, ali su svi u klubu veoma strpljivi, brižni i profesionalni. Trude se da nam pruže sve moguće uslove za napredak, da od nas stvore ekipu za budućnost", rekla je Veljkovićeva agenciji Beta.

Asistel je drugu pobedu u šampionatu ove sezone, a prvu od tri uzastopne maksimalne pobede zabelžio protiv Skavolinija 9. januara. Usledile pobede nad Bustom 15. januara i nad Peruđom, koju void selektor Srbije Zoran Terzić.

"Verujem da su ti trijumfi rezultat ozbiljnog rada u klubu. Trener (Đovani) Kaprara je iskusan, ali i veoma strpljiv sa odbojkašicama kojima je ovo prva sezona u tako jakoj ligi kao što je italijanska", kazala je Veljkovićeva, podsećajući i na to daje sa njom u Asistelu još jedna srpska odbojkašica - Ivana Nešović.

"Ivana i ja se znamo iz Crvene zvezde, i ovde smo nastavile odlično da sarađujemo, da se družimo i da igrački napredujemo. Pratimo i sve rezultate Zvezde i navijamo da ponovi uspeh iz prošle godine, kada su 'crveno-bele' bile finalistkinje Kupa Cev", istakla je Stefana Veljković.

Prema njenim rečima, u klubu trenutno niko ne razmišlja o krajnjem dometu ove ekipe ove sezone.

"Čini mi se da za sada niko ne želi da nam nameće preveliki pritisak rezultata i da im je važno da pojedinačno i kolektivno unapredimo svoju igru. Sasvim sam sigurna da na taj način možemo da dođemo i do najboljih rezultata", dodala je Stefana Veljković.

Dvadestogodišnjikinja, koja igra na poziciji srednjeg blokera, zabelžila je čak 14 poena u meču sa Peruđom, a od toga sedam blokom. Proglašena je za najkorisnijeg igrača utakmice (MVP), što je njoj prva takva titula u Seriji A.

Ujedno, proglašena je i za najboljeg blokera devetog kola italijanskog šampinata.

"U Asistelu sam veoma motivisana da pružim maksimum u svakom trenutku, kakav god zadatak dobila. Nekada je taktika takva da se od mene ne očekuje da poentiram, ali se traži da na drugi način doprinesem rezultatu i ja to činim, odgovorno i predano", rekla je Veljkovićeva.

Stefana Veljković je podsetila i da je po dolasku u Italiju, posle Svetskog prvenstva u Japanu, imala manjih zdravstvenih problema, ali da joj je klub i tada, iako je tek došla, izašao u susret i pomogao joj da se oporavi.

"Sada, korak po korak, ulazim u formu i iskreno verujem da će već ove sezone tim pokazati ako ne krajnje domete, a ono veliki potencijal", dodala je Veljkovićeva.

Asistel je, posle devet kola, trenutno peti u Seriji A, sa 14 bodova, pet manje od prvoplasiranog Koneljana.

Pogledajte još