Lola četvrti put na licitaciji

Agencija za privatizaciju ponudiće na prodaju preduzeće za proizvodnju hidrauličnih i pneumatskih komponenti za prevozna sredstva i naftnu industriju "Lola fluidomatik" na licitaciji 21. decembra. To je četvrta licitacija za "Lolu fluidomatik", koja se nalazi u sastavu beogradskog "Lola sistema" u restrukturiranju. 

Prethodne licitacije održane su 11. oktobra, 26. jula i 28. juna ove godine. Kako se navodi u javnom pozivu za učešće na licitaciji, objavljenom juče, rok za podnošenje prijava ističe 13. decembra, a dokumentacija se može otkupiti za 40.000 dinara. Početna cena iznosi 104,01 milion dinara, a depozit za učešće na aukciji 10,4 miliona dinara. Upisani kapital preduzeća u Agenciji za privatizaciju iznosio je 3,34 miliona evra 19. decembra 1997. godine. 

Prema podacima s internet-prezentacije "Lole fluidomatik", to preduzeće nastalo je 1948. godine i bavilo se proizvodnjom kinoaparature i zvučne tehnike, a 1965. započelo je proizvodnju hidrauličnih i pneumatskih komponenti. Najznačajniji klijenti "Lole fluidomatik" danas su proizvođači autobusa "Ikarbus" i "Neobus", energetska kompanija "NIS Naftagas" i svi veći gradski i prigradski prevoznici u Srbiji. "Lola fluidomatik" ima 152 zaposlena, navodi se na sajtu.

("Pregled")

Pogledajte još