Tap 011 u Areni: Biće ludilo mozga!

Mnogi su ih tokom devedesetih voleli, mnogima su bili bar simpatični, originalni, dosta je i onih mlađih koji su poslednjih godina retroaktivno upijali sve što su Tap 011 radili. Svi su se oni obradovali što nova kovanica „taprililili“ nije šala i što će nekada jako popularan bend održati koncert 1. aprila u Beogradskoj areni.

Dvanaest je godina prošlo kako se raspala originalna postava odlaskom prvo Goce Tržan, koju je povukao menadžer Gane Pecikoza, pa Ivane Pavlović, sada Peters, a devet godina ima kako grupa više ne funkcioniše. Osnovu svakog povratničkog koncerta čini, naravno, odgovarajuća finansijska ponuda, međutim, utisak koji su ostavili na konferenciji za novinare je nedvosmislen. Goca, Ivana, Milan, Đole i Pera se ponovo jako dobro zabavljaju zajedno i iskreno raduju onome što sledi.

(old_image)
Šta o svemu kaže Milan...

- Nas trojica smo prošle godine počeli da razmišljamo kako bi bilo lepo da, posle toliko vremena, napravimo koncert - počeo je priču Milan Bojanić koga pamtimo kao zabavljača i tekstopisca.

- Jedne večeri sam lupio to „taprililili“, oni – ha ha ha, super slogan, da bi me posle četiri dana direktor beogradske Arene Dejan Petričević zvao i pitao da li hoćemo da održimo koncert. Zaprepastili smo se, pozvali Ivanu i Gocu, seli sa njima na večeru, one su pristale i sve ovo što se sada dešava je posledica te priče.

Ako koncert protekne onako kako se priželjkuje, ukoliko Arena bude puna, da li postoji neka varijanta da se radi i dalje?
- Za sada pričamo o tom jednom, velikom koncertu a da li će nešto biti dalje... Goca ima svoju karijeru, Ivana ima bend... Nikad se ne zna, ali, teško.

Da li će se pojaviti DVD izdanje?
- Hoće. Medijski će priča biti urađena zajedno sa televizijom Pink koja će snimati koncert. Uskoro će izaći i „best of“ kao i neki remiksi koje će raditi naš dugogodišnji kompozitor i producent Mirko Vukomanović.

Poslednja dva albuma su otpevale Ana Štajdohar i Nataša Guberinić, da li će se i one pojaviti?
- Kontaktirali smo ih, oduševljene su idejom. Sve pesme koje su bile poznate i popularne iz te faze rada otpevaće njih dve.

Priča i Ivana...

- Mnogo mi je drago što smo svi zajedno ponovo. Nekako smo se vratili u mladost, detinjstvo, samim tim se osećam pomalo neozbiljno i slobodna da radim šta hoću. Imamo bend koji je super, jedva čekam da se usviramo. Biće fenomenalno, moderno – ludilo mozga.

(old_image)
A tu je i Goca...

- Sastavili smo grupu od 11 članova uključujući prateće vokale i raznorazne „zvrčkalice“. U svakom slučaju, Ivana i ja ćemo u jednom trenutku izvesti striptiz, to smo se dogovorile (smeh). Beskrajno mnogo mi je drago što ću biti u prilici da pevam sa ljudima sa kojima sam počela karijeru i sa kojima sam stekla najviše iskustva. Ovo je još jedna potvrda svim ljudima koji su, meni bar, verovatno i njima, postavljali pitanja da li sam u kontaktu sa članovima grupe i da li sam u svađi sa Ivanom, Đoletom, Perom, Milanom. To nema veze, mi smo samo imali svoje živote i karijere, svako na svoj način, ali smo sada spremni da na ovom koncertu sve izgleda i zvuči fantastično. Bili smo najbolji bend devedesetih, Ivanu i mene su godinama proglašavali za naj duet – mislim da je ovo pravi način da zatvorimo krug i odužimo se fanovima. Na kraju, nas dve dugujemo grupi Tap 011 nastavak svojih karijera.

Đole kaže sledeće...

- Nas petoro koje vidite, mi smo Tap 011. Bilo ko da se pojavi u medijima i koristi naše ime, nema veze sa ovom pričom. Okupili smo se, željni smo da poklonimo Beogradu jedan koncert. Nije prvoaprilska šala, mi smo zaista tu.

Nekada je tu bio i Gane...

Čuveni menadžer Gane Pecikoza koji je bio neizostavan deo priče u doba najveće slave „tapovaca“ izjavio je nedavno da se okupljate samo zbog para i da od tog koncerta neće biti ništa...

- Koncerta će biti a što se tiče Ganeta – mi ne možemo novinarima da zabranimo da pričaju sa bilo kim o bilo čemu pa ni o nama. Kao što smo se onda odlučili da ga angažujemo, sada smo rešili da on ne bude sa nama i tu je kraj priče – poručili su zajednički Goca i Pera, a nesuđena pobednica „Survajvera“ podsetila:

- Tap 011 je nastao kao produžetak grupe Tapiri. Kada smo Ivana i ja ušle u bend i otpevale ploču „Novi svet“, zapitali smo se kako da nastavimo saradnju i dogovorili se da nešto promenimo. Skontali smo da je Tapiri odlična osnova za ime grupe. Skinuli smo ono „iri“ i razmišljali da stavimo „Tap 74“ pošto smo svi 74. godište, ali smo shvatili da je mnogo autentičnije „011“ pošto smo iz Beograda.

Koncert organizuju „Arena Beograd“ i „Taš estrada“. Karte će se uskoro pojaviti u prodaji a cena će, kako kažu organizatori, biti prilagođena svima. Na pitanje koje su se pesme prvo setile, Ivana i Goca su odmah krenule:

„U vatru i vodu ja skočila biiii, i nebo i zemlju ja spojila biiii, i Bog bi se plašio kada bi znao, koliko te voliiiim...“

Glasovi im se i dalje slažu, kao nekad, momci su „pozitivno blesavi“, kao nekad, a s obzirom da se u njihovo vreme Arena tek gradila, miriše da će atmosfera biti – kao nikad.

Milan Ćunković

Pogledajte još