Pavlović: Novi zahtevi Vladi Srbije

BEOGRAD, 26. januara 2011. (Beta) - Sindikat obrazovanja Srbije uputio je Vladi Srbije nove zahteve u kojima traži da plate zaposlenih u obrazovanju do kraja godine budu povećane za 18,15 odsto, za šta je potrebno obezbediti dodatnih 4,3 milijardi dinara, izjavio je u sredu predsednik tog sindikata Branislav Pavlović.

Pavlović je na konferenciji za novinare rekao da povećanje zarada može biti ostvareno povećanjem koeficijenata za sve zaposlene u obrazovanju za pet odsto linearno od aprilske i od oktobarske plate.

"To, u stvari, znači povećanje za još jednu platu, 13, koja bi bila podeljena na 12 plata", rekao je Pavlović.

On je kazao da je sa Vladom Srbije dogovoreno da do kraja godine budu isplaćene jubilarne nagrade za 2009, 2010. i 2011. godinu, kao i otpremnine koje država duguje prosvetnim radnicima koji su otišli u penziju.

Pregovori sindikata s ministarstvom prosvete nastavljaju se danas u 16.00, a biće prisutni i premijer Srbije Mirko Cvetković i ministarka finansija Diana Dragutinović. "Pretpostavljam da danas neće biti postignut dogovor oko povećanja plata i da ćemo u petak početi zakonski štrajk", kazao je Pavlović.

Pogledajte još