Otvaraju se turističke atrakcije Srbije

U ovoj godini treba da bude otvoreno nekoliko značajnih objekata za turizam Srbije, kojima ćemo se predstaviti i domaćem, i stranom tržištu, sa ciljem da naša turistička ponuda dobije novi zamah - izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković.

Lepenski vir

Među njima i jedan od najznačajnijih kapitalnih građevinskih projekata, koji je priveden kraju - arheološko nalazište Lepenski vir. Tamo se priprema postavka i očekuje se da će u aprilu, kad stručnjaci koji se bave konzervacijom završe posao, Lepenski vir biti otvoren, kao jedan od najznačajnijih istorijskih objekata u Podunavlju i velika turistička atrakcija, javlja "Glas javnosti".

- Verujem da će ona u narednom periodu zaustavljati sve kruzere na Dunavu sa putnicima i da će oni izaći sa broda, jer će nešto spektakularno moći da vide - kazao je Petković i dodao da će ove godine biti otvoren i prvi veliki hotel na Staroj planini i da će, bar delimično, proraditi i pešački koridori kroz Srbiju, sa ciljem da se približe biciklističkom koridoru, koji već privlači značajan broj posetilaca.

Vinska ruta na Fruškoj gori

- U toku godine treba da obeležimo i prvu vinsku rutu na Fruškoj gori, za koju je već urađen projekat i naručena signalizacija, ali isto tako očekujemo i da neka druga vinogorja budu obeležena - rekao je Petković, dodajući da se već zna da su "Vrščani vredno radili i sami pripremili svoj materijal".

Ove godine biće isproban novi softver za kategorizaciju, baziranu na novim pravilnicima i zakonima koji su doneti u protekle dve godine.

- Taj softver će omogućiti ono što je već danas standard u drugim evropskim zemljama - da hotelijeri kategorišu objekte iz svoje kancelarije, popunjavajući aplikaciju preko interneta, a uz sva objašnjena na sajtu, koja će im omogućiti da taj posao urade jeftinije i jednostavnije - objasnio je Petković.

On je dodao da će im to, u krajnjoj liniji, omogućiti i da promene u svojoj ponudi ono što je potrebno, kako bi dobili kategoriju koja je njihov poslovni cilj.

Pogledajte još