Hvarski dani u Šaranu

Po sedmi put u čuvenom zemunskom restoranu, održavaju se dani Hvarske kuhinje, koji traju do 6. februara.

Domaćin je kao i predhodnih godina, Jurica Tomičić, vlasnik najpoznatijeg restorana na Hvaru „Kod kapetana“.Za pripremu specijaliteta zadužen je kuvar koji se već  pomalo odomaćio u restoranu "Šaran".Kada sm na kratko zavirili u kuhinju Tonija Jerkovića, uverili smo se da rade punom parom već od podneva.Čuveni hvarski kuvar nam je rekao da preporučuje sve iz svoje kuhinje, sve je toliko dobro.

U naredne dve nedelje meni “Šarana” obogatiće se raznovrsnim specijalitetima kao što su: salata od hobotnice sa paradajzom i kaparima, školjke i gambori  na buzari,hvarska pašticada sa njokama, , fileti san piera na način kapetana.

Pripremaće i raznovrsnu svežu morsku ribu:kokot, brancin, orada, grdoba( cela ili rep), zubatac, rumbač, pešikan, krila raže….

Cene se kreću od 610 koliko je porcija dalmatinske pršute, do 4950 dinara, koliko košta porcija vrhunske morske ribe, kao što su riba list, škarpina ili san pjer.

Ukoliko želite da ove ledene dane obojite mirisima Mediterana, prošetajte do restorana "Šaran" i uživajte. Samo obavezno rezervišite, jer kažu, sto je teško naći i u podne.

 

Pogledajte još