Vuković: Pobedom da se oprostimo od SP

BEOGRAD, 26. januara 2011. (Beta) - Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da je jedini motiv u poslednjoj utakmici na Svetskom prvenstvu - da se "pobedom završi jedno veliko takmičenje".

Srbija se u četvrtak u 20.30 u Kristijanstadu sastaje sa selekcijom Norveške u meču za deveto mesto na SP u Švedskoj.

"Uvek su ta neparna mesta pravim sportistima bolja, nego ona parna. Ne mogu da se setim kada je naša reprezentacija pobedila poslednji meč, tako da će nam to biti i najveći motiv. To ću reći i momcima", rekao je Vuković.

On je dodao da je "malo gledao Norvešku", u mečevima sa Islandom i Nemačkom.

"Oni su jedna ozbiljna ekipa, u kojoj je njihov igrač najbolji asistent na šampionatu i treći strelac. Jako kvalitetna ekipa. Nadam se da ćemo posle svega što nam se izdešavalo, odigrati dobru utakmicu i krenuti malo veseliji kuci", rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima, opšti utisak je da ekipa Srbije mora da radi na "psihološkom planu".

"Imamo blokade u pojedinim fazama igre. Od početka zahtevam da u svakom trenutku mora da se razmišlja. Definitivno imali smo malo vremena da se upoznamo između sebe. Neki su došli kasno 2. januara", rekao je Vuković.

Selektor Srbije naglasio je da je bilo problema u prenošenju kontranapada, kao i da je u samom napadu bilo određenih problema.

"Mislim da smo se malo bolje upoznali, da igrači shvataju šta ja tražim. Očekujem da ne razmišljaju o problemu koji imamo trenutno, već da idu dalje. Ako bi vratili malo film, nas je jedna lopta delila od borbe za sedmo mesto, dve lopte za peto. To je posledica tih padovi koncentracije i blokada koje su evidentne", rekao je Vuković.

Reprezentativac Srbije Marko Vujin smatra da su igrači umorni.

 "Umorni su i oni i mi. Mi smo možda i malo emotivno ispražnjeni. Nismo očekivali da ćemo igrati za deveto mesto, jer smo se nadali boljem rezultatu. Ali, šta je tu je. Treba ovaj duel da odradimo kako treba i pobedom završimo šampionat", rekao je Vujin.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.