Jovanović: Presudile trojke i ofanzivni skok

BEOGRAD, 26. januara 2011. (Beta) - Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da su šutovi za tri poena i ofanzivni skokovi odlučili utakmicu protiv Efes Pilsena, ali i da su neki od njegovih košarkaša meč izgubili već na zagrevanju.

"Slabo smo odigrali odbranu na (Igoru) Rakočeviću na početku meča i oni su tu napravili razliku. Posle smo popravili odbranu, ali nam je nedostajao skok. Nemamo osećaj kada se lomi utakmica. Ne smemo da imamo ishitrene šuteve", rekao je Jovanović novinarima posle poraza od 79:76 u beogradskoj Areni.

"Ne pravim alibi, ali nisu svi igrači imali pravi pristup. Neki su već na zagrevanju u glavama izgubili meč, a neki su sveli energiju
na minimum. Možda su se uplašili ambijenta", kazao je trener Partizana.

Trener Efesa Velimir Perasović bio je vrlo zadovoljan posle prve pobede u gostima njegovog tima u Evroligi ove sezone.

"Srećan sam zbog prve pobede u gostima ove sezone, pošto smo uvek imali problem sa napadom van Istanbula. Večeras smo u završnici imali problema sa odbranom, a večerašnju utakmicu je odlučila mala razlika u ofanzivnom skoku (13 Partizana, 11 Efesa)", rekao je Perasović.

Igrači Partizana nisu lako podneli poraz, ali niko od njih ne misli da je takmičenje u Evroligi završeno.

"Malo nam je falilo za pobedu, ali smo pravili greške kontinuirano i imali smo previše oscilacija. Situacija sada jeste teška, ali nije još sve gotovo. Prvu fazu smo počeli takodje sa dva poraza, pa smo prošli dalje. Mislim da još imamo šanse", rekao je Dragan Milosavljević.

Dušan Kecman je kazao da poraz ne sme da loše utiče na ekipu: "Propuštena je velika šansa, nismo odigrali na najvećem nivou kako smo želeli. Šta je - tu je, moramo da zaboravimo ovu utakmicu što pre i da se okrenemo prvo Jadranskoj ligi, pa onda i Evroligi".
(old_image)
Džejmsu Gistu je teško pao poraz i rekao je da mu je žao što tim nije mogao da se pobedom oduži navijačima.

"Energija u Areni bila je sjajna, voleo bih da smo mogli navijačima da se odužimo pobedom. Stalno smo pravili male greške, a to košta u ovom takmičenju...Jesam postizao one trojke na kraju, govorio sam vam (novinarima) i pre da volim da pogadjam odlučujuće šuteve. Osećao sam se dobro tada jer volim da pobedjujem i učiniću sve za pobedu", rekao je Gist.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Igor Rakočević bio je večeras pokretačka snaga Efesa.

"Neki od mojih saigrača nikada nisu igrali pred 20.000 ljudi i mogla je da ih ukoči atmosfera, zato sam preuzeo odgovornost. Posle, kada su se i oni malo oslobodili, bilo je lakše. Znali smo da je jedna od ključnih stvari da moramo da zaustavimo Partizanov ofanzivni skok i to smo i uradili. Ovo je timska pobeda", rekao je Rakočević.

On je i bivši igrač Crvene zvezde, tako da su ga navijači stalno vredjali. "Nije to ništa novo, tako je uvek kada dodje neki zvezdaš. Trudio sam se da odigram profesionalno, bez gestikulacije ili podgrevanja strasti", kazao je bek.

Rakočević je u toku meča na terenu čestitao Gistu kada mu je blokirao šut.

"Svaka mu čast. Kad je skočio, mislio sam da može slona da preskoči", rekao je Rakočević u šali.

On je novinarima rekao da se već 10 dana loše oseća i da ima "neki virus", kao i da će sutra dati krv na analizu.

Pogledajte još