Plivačima 35 miliona dinara za 2011. godinu

BEOGRAD, 26. januara 2011. (Beta) - Plivački savez Srbije (PSS) potpisao je ugovor sa Ministarstvom omladine i sporta o budžetu za 2011. godinu, čime je ovaj savez dobio 35.000.000 dinara.

Ugovor su potpisali ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i predsednik Plivačkog saveza Srbije Slobodan Bokanić.

Kako se navodi u saopštenju PSS, Samardžić Marković istakla je da Ministarstvo omladine i sporta podržava Savez kako bi plivačima omogućilo što bolje uslove za ostvarivanje vrhunskih rezultata, a da novac u predolimpijskoj godini mogu da očekuju i od Olimpijskog komiteta Srbije.

Predsednik PSS Slobodan Bokanić ocenio je da je Savez svojim radom i rezultatima zaslužio značajna finansijska sredstva.

"Suma je gotovo 35 odsto veća od prošlogodišnje i veoma smo zadovoljni. Dobili smo 35 miliona dinara za finansiranje redovnog programa. Naši najbolji plivači imaće mogućnost da se na najbolji način pripremaju za najvažnija takmičenja ove sezone - SP u Šangaju i EP u Poljskoj kao i juniorsko Prvenstvo Evrope koje se održava u Beogradu", rekao je Bokanić.

Pogledajte još