BESPLATNO I AUTOMATSKO: Obaveštenje građana o rezultatu PCR testa

Od danas je moguće da građani besplatno automatski dobiju obaveštenje o završenom rezultatu PCR testa putem SMS poruke ili imejla, saopštila je Kancelarija za IT i e-upravu Vlade Srbije.

Pored ranije usluge prijave za notifikaciju na portalu e-uprava da su rezultati testa gotovi, sada je omogućeno da pacijent prilikom samog testiranja ostavi kontakt telefon ili imejl, nakon čega će obaveštenje da je test gotov stići automatski.

- Nakon usluge na portalu e-uprave za obaveštenje da je rezultat PCR testa gotov, razvili smo uslugu automatskog obaveštenja građana. Dovoljno je da građani svoje kontakte ostave u zdravstvenoj instituciji prilikom samog testiranja, a obaveštenje da je test gotov stiže automatski - izjavio je direktor Kancelarije Mihailo Jovanović.

Dodao je da će servis i dalje slati obaveštenje isključivo o tome da je rezultat PCR testa gotov, a rezultate testa građani će i dalje moći da pogledaju na Portalu e-zdravlje.gov.rs.

Za one koji zaborave da ostave svoje kontakt podatke prilikom testiranja i dalje je dostupna usluga prijave za notifikaciju na Portalu e-uprava, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još