Prosinečki: Srđan Mijailović budućnost Zvezde

Robert Prosinečki je posle utakmice sa FK Grbalj sumirao utiske tog meča ali i ukratko analizirao svih 15 dana priprema koliko je prošlo od kad se ekipa okupila i počela da radi.

- Pohvalio bih sve igrače na angažmanu koji su pokazali i protiv Grblja i tokom svih dana treninga. Činjenica ja da smo bolje, lepše i efikasnije igrali u prvih 45 minuta nego u drugih. Bilo je i poslednjih pet minuta prvog poluvremena kad smo imali mali pad, ali sve u svemu bilo je dobro. U većem delu meča smo igrali onako kako ja želim – kaže Prosinečki.

Prosinečki je istakao da ga prijem na Crnogorskom primorju ne čudi.

- Znam ja da Zvezda svuda ima navijače i da oni jedva čekaju njen dolazak. Zaista smo bili primljeni kao kod kuće i ponosni smo zbog toga. I to je sigurno doprinelo da igrači pruže maksimum na ovim pripremama.

Prosinečki ističe da će u Turskoj početi da uigrava najboljih 11.

- Igrači su već ovde prihvatili određene taktičke promene i to dobro rade. Nastaviće tako i u Turskoj. Ima mnogo prostora za popravku igre kod pojedinaca, ali i kao kolektiv. Sve ćemo to odraditi u Turskoj.

Prosinečki nije želeo da priča o pojedincima ali na insistiranje medija prokomentarisao je nastup Kristijana Borhe i mladog Srđana Mijailovića.

- Borha nam je pokazao da će biti pojačanje, a Srđan je zaista veliki talenat i igrač koji ne igra shodno svojim godinama već mnogo zrelije. On je, pored braće Srnić, budućnost Zvezde.

Prosinečki ističe da ne brine ni malo zbog kašnjenja pojačanja na mestu štopera.

- Sve će doći na svoje mesto. Uprava radi najbolje u datom trenutku i očekujem vrlo brzo novog igrača – kaže Prosinečki.

Izvor: www.crvenazvezdafk.com

Pogledajte još