REŠITE SE TAMNIH KOLUTOVA OKO OČIJU: Ublažite podočnjake na prirodan način

Žene širom sveta pokušavaju da pronađu najefikasniji metod za uklanjanje tamnih kolutova oko očiju, počev od malih trikova iz kućne radinosti preko skupih krema i kozmetičkih tretmana pa sve do posete estetskom hirurgu.

Otkrivamo vam najdelotvornije metode za blistav izgled!

Tamni kolutovi oko očiju prevashodno su estetski problem jer govore o neprospavanim noćima, stresu ili prevelikom unosu kafe, nikotina i alkohola. Takođe, mogu da ukažu na zdravstveni problem s bubrezima ili srcem, da nastanu zbog slabe cirkulacije u oblasti oko očiju, ali i da budu stvar genetike.

Čaj od kamilice smanjuje naduvenost

Kao prvu pomoć, kozmetičari preporučuju hladne obloge od dve kesice čaja od kamilice koje direktno stavljate na oči, kao i stari trik – dve kašike koje ste prethodno stavili u zamrzivač na 10 minuta, a potom na oči. Osim što će pomoći kod ublažavanja podočnjaka, smanjiće i naduvenost i otok.

Kada je vreme za kreme?

Stručnjaci se slažu da bi s korišćenjem krema protiv podočnjaka trebalo početi već oko 25. godine, i to prvo s laganim fluidima i antiridima, a s godinama se prelazi na jače i agresivnije preparate za ovu oblast.

Kreme se blago mažu oko očiju, nikako ne smeju da se agresivno utrljavaju i nanose se na čisto lice.

Posebno su dobre one koje imaju efekat hlađenja jer to ublažava podočnjake. Iako postoje raznorazni preparati za izbeljivanje tamnih krugova oko očiju, svi oni daju određene efekte dok se koriste, a čim se prestane s njihovom upotrebom, stvari se vrate na staro.

Pametno izaberite korektor

I šminka može da pomogne u prikrivanju tamnih kolutova. Za ovu svrhu idealni su lagani kremasti korektori jer su oni u stiku pregusti i još više naglašavaju tamne kolutove.

Isuviše svetao korektor može još više da istakne podočnjake, pa birajte boje koje su slične vašem tenu. Najbolje je da ih neutrališete žućkastim i bež nijansama. Korektor nanosite na podočnjake tako da ga nežno utapkate domalim prstom.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još