Mandela u bolnici, njegov pokret poziva na mir

JOHANESBURG, 27. januara 2011. (Beta-AFP) - Prvi crni predsednik Južne Afrike Nelson Mandela (92) i dalje je u bolnici u Johanesburgu zbog, kako se navodi, "rutinskih ispitivanja", a njegova stranka koja je na vlasti od ukidanja aparthejda 1994, pozvala je stanovnike da ne paniče.

Mandela koji je u sredu primljen u bolnicu, "i dalje je u Milparku u Johanesburgu gde je podvrgnut rutinskoj proveri", saopštio je njegov Afrički nacionalni kongres.

"On ima 92 godine i više nije mlad čovek ... O njegovom zdravlju se brinu u bolnici", saopštio je taj nekadašnji pokret za borbu protiv aparthejda. "Pozivamo sve Južnoafrikance da ostanu mirni i da ne upadnu u paniku zato što nema potrebe za tim".

Prema pisanju dnevnika Star, Mandela je na pregledima kod specijaliste za plućne bolesti Majkla Plita. Policija jutros kontroliše sve koji ulaze u bolnicu, a ispred zgrade se nalazi veliki broj novinara koji očekuju najnovije informacije o Mandeli, borcu protiv aparthejda i dobitniku Nobelove nagrade za mir.

Pogledajte još